Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Varen en techniek

Hollands water van Pim van der Marel

Gepubliceerd op 12 november 2000

De eerste druk van ‘Hollands water’ is uit. Pim van der Marel, auteur van veel dagtochten in Motorboot, heeft zijn werk van de afgelopen jaren gebundeld in een dik boek vol fraaie foto’s van Nederlands vaarwater.

Pim over zijn boek: ” Het boek laat je genieten van varen door Nederland. Het verhaalt over vaargebieden, steden en publieksevenementen. In aanleg zou het gaan om het Groene Hart, de Hollandse Plassen en het gebied daaromheen. Maar het is uitgegroeid tot nogal wat meer dan dat. Ook Utrechts, Brabants en Zeeuws water heeft er zijn plaats in weten te vinden.  Niet minder dan 290 pagina’s puur vaarplezier!”

Als lezer van Motorboot kun je de code ‘MBOOT‘ ingeven en het boek met korting krijgen.

Pim heeft het boek zo willen opzetten dat het aantrekkelijk is voor bootbezitters van uiteenlopende boottypen. Maar het is ook een aanrader voor wie zich ervan bewust is dat onze geschiedenis eerder dan gisteren is begonnen. Pim: “De verhalen zijn ‘losjes doorspekt’ met historische achtergronden en boeiende side-steps. Dat geeft ze een extra laagje beleg, met een aangename smaak als resultaat.”  De auteur ziet het boek dan ook als voorpret, herkenning of nagenieten voor bootbezitters, geschiedenisliefhebbers en wie dat willen worden. De liefde voor Hollands water spat van dit boek. “Hopelijk trekken de uitnodigende verhalen en interessante mogelijkheden hen over de streep. Maar ook als je alleen maar af en toe een boot wilt huren of als je graag plukjes geschiedenis luchtig geserveerd krijgt, vormt dit boek daarbij een innemende metgezel.”

Ed Nijpels

Het eerste exemplaar van het boek is inmiddels in ontvangst genomen door oud-minister Ed Nijpels. Als hoeder van het klimaatakkoord heeft hij er grote waardering voor: ‘Het is niet alleen een indrukwekkend en schitterend boek maar het is ook een regelrechte uitnodiging om je vakantie hier te vieren. Daar varen we – om in het jargon te blijven – allemaal wel bij!’

Ed Nijpels neemt het eerste exemplaar van ‘Hollands water’ in ontvangst (Foto: Inge Pont).

Pim denkt dat zijn boek aanlokkelijk is voor bootmensen om aan boord te hebben. ” Dan heb je in ieder geval altijd een sfeerbrenger bij je. Op de boekentafel van de watersportvereniging zal het wel bovenop liggen…”   Verder ziet hij dit boek als geëigend voor iedereen die een ander een ‘sympathiek’ cadeau wil geven. “Die sympathie uit zich in respect voor de natuur, voor de historie en voor elkaar. Het boek is om die reden – zo is op de flaptekst te vinden – typisch geschikt om aan leuke mensen te geven. Pracht idee voor de feestdagen binnenkort.”

Wil je het boek aanschaffen of eerst even inkijken, klik dan hier. Motorbootlezers kunnen het boek aanschaffen met een leuke korting. Met de code MBOOT betaal je geen € 32,95, maar € 29,95 excl. verzendkosten.

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar