Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nederland

Verrassende Willemsroute

Verrassende Willemsroute
Gepubliceerd op 26 april 2024

Rondje door Nederlands- en Belgisch-Limburg

Met de opening van het Kanaal Wessem-Nederweert in 1929 wordt een vaarrondje mogelijk dat sindsdien is ontwikkeld tot wat we nu de Willemsroute noemen. Die loopt door Nederlands- en Belgisch-Limburg, voor ongeveer de helft van het traject over de Zuid-Willemsvaart. We gaan de route in zijn geheel varen en hebben die op voorhand uitgebreid met een stukje van het Belgische Albertkanaal.

Door Pim van der Marel

Het toervaartverslag is in twee delen gepubliceerd onder de koppen ‘Rondje van de Kanalenkoning’ en ‘Meer Willemsroute met Albert’. De twee delen vielen te lezen in de edities van april en mei 2024. Bij elke aflevering is het gevaren deel vastgelegd in een GPX-bestand. Deze bestanden zijn via deze website te downloaden. Klik hier voor de route bij de eerste aflevering. Klik hier voor de vaarroute van de tweede aflevering.

Verrassende Willemsroute

Verrassende Willemsroute

Aqua Libra

Voor deze vaartocht werd door het echtpaar Vanthoor-Casters van Aqua Libra Yachtcharter de Linssen SL 35.0 AC ‘Swissky’ beschikbaar gesteld. Dit is een stalen motorjacht van (lxbd) 10,70 x 3,40 x 1,00 meter aangedreven dooreen Volvo Penta van 75 pk. Aqua Libra voert ‘Exclusive Yachtcharter’ in haar logo en dat is aan ieder detail merkbaar: letterlijk alles is tot in de puntjes geregeld. Gevestigd in Kinrooi op een steenworp afstand van de werf van Linssen in Maasbracht is Aqua Libra ook Linssen’s Yacht Agent voor België.

Verrassende Willemsroute

Mogelijk interessante artikelen

Inloggen

Eenmalig kopen

Koop dit artikel voor € 4,99! Geen maandelijkse kosten!

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar