Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Vaarroutes

Vaarroute | Deel 1 | Maas in de herkansing

Gepubliceerd op 22 juni 2020

In het julinummer van 2023 staat het reisverslag met de kop ‘Met hoog water in gedachten, Maas in de herkansing | Deel 1. Bij dit reisverslag staat een QR-code op de plek waar voorheen het routekaartje stond afgebeeld. De QR-code had naar deze pagina moeten leiden, maar werkt niet. Hierbij alsnog het kaartje van de gevaren route en de mogelijkheid om het GPX-bestand te downloaden dat valt in te voeren in de meeste navigatiesystemen en -apps.

Deel 1, 2 en 3 als één verhaal

Het eerste deel van het reisverslag zelf is nog niet niet op de website van Motorboot te vinden. Pas als het tweede en derde deel in Motorboot zijn afgedrukt, publiceren we de drie delen als een verhaal op de website.

Dit GPX-bestand kun je downloaden en dan importeren in je navigatiesysteem. Zo kun je het GPX-bestand uitlezen en de route bekijken zoals gevaren in het artikel.

Elk navigatiesysteem heeft zijn eigen manier waarop het GPX-bestand kan worden geïmporteerd of geüpload. Hieronder geven we weer hoe je deze route kunt importeren in de Waterkaartenapp op je smartphone.

iOS:

1 – Tik op GPX-bestand
2 – Tik op ‘Deel bestand via …’ en vervolgens op ‘Openen in …’
3 – Je kunt het bestand nu openen met de Waterkaarten app. Wanneer u Waterkaarten selecteert, importeert de app het bestand automatisch. Je ontvangt een bevestiging in de app dat de route succesvol is geïmporteerd
4 – Je vindt de opgeslagen route in de tab ‘Routes’ in de app

Android:

1 – Tik op het GPX-bestand
2 – Open het bestand met de Waterkaarten app
3 – De route wordt opgeslagen in de tab ‘Routes’ in de app en wordt automatisch op de kaart getoond

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar