Te koop: de Tijgerhaai

Geplaatst door Redactie Motorboot

De redactieboot van de ANWB Waterkampioen staat te koop. Deze beroemde boot was het proefkonijn van de redactie. Of het nu was om nieuwe techniek uit te proberen of apparatuur dan wel om tochten mee te maken naar onontdekte toervaartparadijzen, de Tijgerhaai bleek er een prima boot voor. Voor € 50.000,- kan dit schip van u zijn. Ontdek hem op Motorboot kopen

Tijgerhaai
De in Nederland wereldberoemde Tijgerhaai van de ANWB

De fraaie waaiersteven, het achterschip met tumble home, het ver naar voren geplaatste stuurhuis… zo worden motorjachten niet meer gemaakt. Meesterontwerper Theodoor Gillissen zette zijn beste beentje voor bij het ontwerpen dit schip.

Tijgerhaai werd ANWB-boot

In 1999 kocht de Waterkampioen het motorjacht, destijds Achatius genaamd, nota bene van… Th. Gillissen. De jachtontwerper had er zelf dertig jaar mee gevaren met zijn gezin. Nu was het de beurt aan de redactie van de Waterkampioen. Waterkampioenlezers stemden voor een herdoop naar oorspronkelijke naam, ‘Tijgerhaai’. Het stalen Gillissen-scheepje werd wereldberoemd in Nederland.

Tijgerhaai
De Tijgerhaai in Boedapest

In de afgelopen 18 jaar maakte het schip veel vaarreizen, van kleine binnenlandse tot grote internationale reizen naar Frankrijk en Belgie, Duitsland en Hongarije. Ook heeft de redactie vele experimenten en testen uitgevoerd. De motorisering en aandrijving werden vervangen, het volledige interieur werd aangepast, er kwam diverse moderne apparatuur in, er werden vijf verschillende soorten dekken gelegd, er kwam een spudpaal in en nog meer.

Motorboot kopen Motorbootkopen.com

Mogelijk interessante artikelen: