Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Sportboten

Bayliner CC6: Veelzijdige instapper

Bayliner
Gepubliceerd op 1 januari 2016

Het Amerikaanse Bayliner – onderdeel van het Brunswick-concern – heeft haar Element-serie uitgebreid met twee center console boten: de CC5 en de CC6. Beide zijn gebaseerd op de M-vormige romp, die ook voor de eerder uitgebrachte Element-modellen is gebruikt. Motorboot voer in Kroatië met de CC6.

_F4A5903

Bayliner richt zich als een van de grootste producenten van sportboten ter wereld op watersporters die een goede maar betaalbare boot willen. Binnen de zeer omvangrijke modellenreeks van de werf geldt de in 2013 geïntroduceerde Element als de ultieme instapboot. De serie omvat nu vijf modellen: de Element, de Element XL, de Element XR7, de Element CC5 en de Element CC6.

_F4A6284-2

De CC6 meet 5,57 x 2,29 meter. Volgens de fabrikant is bij de ontwikkeling van de boot goed gekeken naar de wensen vanuit de markt. Dat heeft geresulteerd in een boot die zich prima leent voor een dagje vissen, maar waarmee je met hetzelfde gemak ook een middagje kunt gaan zonnebaden of wakeboarden. De boot heeft een zelflozende kuip, met zowel voorin als achterin zitruimte en in het midden de stuurconsole. Van de zitruimte bij de boeg kan eventueel een zonnebed worden gemaakt. De verschansing is hoog voor een boot van dit formaat: 61,5 cm en met de bijna rondom aanwezige zeereling erbij zelfs 78 cm.

_F4A5752

De boot CE-gecertificeerd voor maximaal zes personen. Het wordt dan echter wel een beetje dringen geblazen aan boord. Een voordeel is wel dat iedereen gemakkelijk zijn spullen kwijt kan; de hoeveelheid bergruimte onder de diverse banken en ook in de console is voor een boot van dit formaat enorm. Wil je zwemmen vanaf de  boot, dan helpen de aan weerszijden van de motor gemonteerde zwemplateaus je om gemakkelijk in en uit het water te komen. Als extra is voor de boot een bimini-top verkrijgbaar, die beschutting biedt tegen zowel regen als felle zonneschijn.

Stuurstand

De stuurstand is redelijk basic en daarmee passend bij het formaat van de boot. De Element CC6 heeft een in hoogte verstelbaar stuur. Het dashboard wordt standaard voorzien van een brandstofmeter en een gecombineerde meter voor snelheid/accuconditie. Als optie is er een dieptemeter leverbaar en tevens een radio met aux aansluiting en twee speakers. Als je de rugleuning van de stuurbank omklapt, kun je andersom zitten. Dat is prettig als je in de haven bent of voor anker ligt; je kunt dan gezellig samen zitten met de mensen op de achterbank.

_F4A6554

Varen

De CC6 is berekend op buitenboordmotoren van 80 – 115 pk. Wij varen de boot in combinatie met een 115 pk Mercury en halen dan met drie personen aan boord een top van 34 knopen. De boot vaart goed. Zelfs als de golfhoogte op de Adriatische zee tijdens de testvaart oploopt tot bijna een halve meter blijft het vaargedrag heel voorspelbaar. De boot kan dergelijke golven gemakkelijk aan, maar comfortabel varen is anders en eigenlijk is de 5,57 meter lange boot ook niet voor dit soort omstandigheden gebouwd. Van de CC6 beleef je het meeste plezier op redelijk vlak water. Dan is het met deze kleine Bayliner heel plezierig varen.

_F4A6544

Specificaties: 5,57 x 2,29 m / 907 kg (incl. motor) / brandstoftank: 114 l / maximaal 6 personen / buitenboordmotoren 80-115 pk / vanafprijs € 14.450,- (excl. motor).

Importeur: holland Sport Boat Centre, Zuiderzeeweg 2, 1095 kG Amsterdam, tel. 020-6947527

Website: www.hollandsport.nl

_F4A6591 _F4A6660 _F4A6688

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar