Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Sportboten

Nieuwe Intender 950

Nieuwe Intender 950
Gepubliceerd op 31 augustus 2022

De nieuwe Intender 950 van Interboat is een afgewogen mix tussen een tender en een cruiser. Het resultaat is een sportief elegante crossover met veel buitenruimte voor overdag en daar bovenop een kajuit met twee slaapplaatsen voor de nacht. 

Intender 950De verwachtingen zijn hooggespannen bij de werf in Zwartsluis. De blueprint van de nieuwe tender weerspiegelt duidelijk de contouren van de Intender 820. De Intercruiser 32 staat op haar beurt model voor de ruimtelijke beleving, het comfort en bovenal de goede vaareigenschappen van de crossover. In de Intender 950 komen die twee werelden samen.

De grootste eyecatcher is het XXL-zonnebed centraal op de lengteas. Interboats’ tweede troef is de eveneens nadrukkelijk aanwezige L-vormige bank met zes ‘volwassen’ zitplaatsen. Om de buitenbeleving te optimaliseren heeft de boot een luxe buitenbar met koeling, spoelbak en kookgelegenheid.

Stuurstand

De ontwerpers hebben nog een opvallende optie bedacht voor de grootste tender uit de vloot: de stuureenheid kan naar wens centraal achterin of achter het windscherm aan stuurboordzijde worden geposteerd. In de kajuit is een natte cel opgenomen inclusief spoeltoilet en fonteintje. Wie aan boord overnacht, krijgt de beschikking over een comfortabel dubbelbed en ruim voldoende bergruimte.

Garantie

De werf biedt, zoals gebruikelijk, tien jaar volledige garantie op de Intender 950. Die garantie geldt ook voor de krachtbron met een keuze van 52 tot 320 pk inboard diesel met schroefas. De maximum snelheid bedraagt 48 kilometer per uur (320 pk).

Technische gegevens Intender 950:

Afmetingen: (lxbxd) 9,75 x 3,35 x 0,97 meter;
Kruiphoogte: 1,50 meter (zonder windscherm);
Materiaal: overnaads handlay-up polyester;
CE-markering: C;
Motorisering: 52 pk Vetus t/m 320 pk Volvo Penta;
Brandstof: 300 liter (bij 320 pk: 600 l);
Drinkwater: 300 liter
Vuilwater: 75 liter

Voor meer informatie: www.interboat.nl / stand: C02

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar