Steeler NG 65 S European Powerboat of the Year 2019

Geplaatst door Redactie Motorboot

De Steeler NG 65 S van Steeler Yachts is zaterdagavond tijdens het openingsgala van Boot Düsseldorf uitgeroepen tot Powerboat of the Year 2019 in de categorie ‘waterverplaatsers’. In deze categorie waren drie motorboten van Nederlandse makelij genomineerd voor de titel Europese motorboot van het jaar

Steeler NG 65 S

Een vakjury van acht toonaangevende Europese watersportmagazines wees de Steeler NG 65 S als winnaar aan in de categorie ‘waterverplaatsers’. De jury vindt de NG 65 S ‘Li-Janne’ een goed voorbeeld van de oplossingsgerichtheid waarmee Steeler Yachts te werk gaat. “De werf schuwt geen uitdaging en beperkingen worden niet geaccepteerd. Het stalen motorjacht is niet alleen de grootste Steeler NG tot nu toe, het is ook nog eens rolstoeltoegankelijk en uitgerust met alle faciliteiten om de multicomplex gehandicapte dochter van de eigenaren de beste zorg aan boord te verlenen. Steeler Yachts slaagde erin al deze voorzieningen op een elegante, degelijke en functionele manier op te nemen in het ontwerp. Daarnaast is de NG 65 S een kwalitatief hoogwaardig gebouwd schip met goede vaareigenschappen, waarmee Steeler Yachts laat zien ook met deze maatvoering en waarschijnlijk zelfs nog wel groter goed uit de voeten te kunnen.”

Drie Nederlandse nominaties

Jaarlijks worden tijdens de openingsavond van Boot Düsseldorf vijf European Powerboat of the Year awards uitgereikt, in vier lengtecategorieën en een speciale categorie voor waterverplaatsende schepen. Voor dit jaar waren in totaal 24 boten genomineerd, waarvan drie uit Nederland, in de categorie ‘Waterverplaatsers’: de Steeler NG 65 S (zie test Motorboot), de Linssen Grand Sturdy 45.0 Sedan (zie test Motorboot oktober 2018) en de Holterman 53 Commander (test verschijnt dit voorjaar in Motorboot).

European Powerboat of the Year 2019: Alle Awards

De volgende vier boten werden onderscheiden met een award in de vier andere categorieën:

Tot 25 voet: Nordkapp Noblesse 660 (test verschijnt dit voorjaar in Motorboot). De jury noemt de Nordkapp Noblesse een dagboot die je alles biedt wat je maar kunt wensen. “De doordachte details die Espen Thorup in het design verwerkte maken bovendien het varen nog gemakkelijker. Samen met de Noblesse 720 vertegenwoordigt de 660 een nieuw concept in het dagboot-segment van Nordkapp. De lagere cockpit biedt comfort en bescherming tegen weer en wind voor alle opvarenden. Zittend achter de stuurstand ervaar je de boot groter dan de 6,60 meter die hij meet. De boot voelt veilig en vertrouwd aan, zelfs onder ruige omstandigheden.”

25-35 voet: Nimbus Weekender 9 outboard (zie test Motorboot september 2018) “Met de W9 maakt Nimbus een succesvolle entree in de wereld van de boten met outoboards”, aldus de jury. “Maar om een misverstand te voorkomen, de boot is ook leverbaar in een variant met inboard en hekaandrijving uiteraard van Volvo Penta. Met een 300 pk Mercury Verado aan de spiegel heeft de boot een topsnelheid van 44 knopen en een kruissnelheid van 32 knopen.”

35-45 voet:Cranchi Crossover T36 “De Cranchi Crossover T36 combineert de sportiviteit van een sportcruiser met het leefcomfort van een trawler”, licht de jury toe. “Bovendien beschikt de boot over prettige vaareigenschappen, zowel in glijvaart als op waterverplaatsende snelheid. Die combinatie van snel en langzaam, economisch en sportief en functioneel en comfortabel maakt deze boot aantrekkelijk voor een grote groep watersportliefhebbers.”

vanaf 45 voet: De Antonio D46 Open Bijzonder vindt de jury vooral waar deze jonge werf in slechts enkele jaren tijd al toe in staat is. De Antonio bouwt boten volgens een geheel eigen concept en met een onderscheidend karakter. De D46 is de grootste motorboot van de jonge Spaanse werf tot nu toe en is een lust om mee te varen. De boot is voorzien van een goed onderwaterschip, waarmee een topsnelheid van meer dan 46 knopen mogelijk is. Voor het interieur zijn twee indelingen mogelijk, met naar keuze twee of drie hutten. Een interessante nieuwkomer, met een goede prijs/kwaliteitverhouding.”

Vakjury

De European Powerboat of the Year Award werd in 2005 in het leven geroepen op initiatief van het Duitse watersportblad ‘Boote’. De Awards worden sindsdien jaarlijks toegekend. De vakjury bestaat tegenwoordig uit redacteuren van acht toonaangevende Europese watersportmagazines, waaronder Motorboot. De jury let bij de beoordeling van de boten onder meer op design, constructie, afwerking, vaareigenschappen en innovatie. Naast Boote en Motorboot zijn de volgende magazines in de jury vertegenwoordigd: Boatmag.it (Italië), Båtliv (Noorwegen), Marina.ch (Zwitserland), Náutica y Yates Magazine (Spanje), Nepute Yachting Moteur (Frankrijk) en Yachtrevue (Oostenrijk).