Snelheidsrecord Waterdream s-850 Speedster in beeld

Geplaatst door Redactie Motorboot

In een 7 uur en 40 minuten lukte het de Waterdream s-850 Speedster de overtocht te maken van Vlissingen naar hartje Londen. Bij Motorboot kunt u de hele trip meebeleven aan de hand van de foto’s die onderweg zijn gemaakt.

Snelheidsrecord Waterdream s-850 Speedster in beeld

Nooit eerder werd deze route zo snel afgelegd in een gemotoriseerd voertuig. Bernhard van Oranje zette het record samen met zijn zoon Samuel (13 jaar) en zakenpartner Lex Sluyter.

De recordpoging werd onder verre van ideale omstandigheden gevaren. Bij vertrek uit Vlissingen stonden er nog golven van twee meter. Maar de omstandigheden mochten geen spelbreker zijn. Bernhard is het meest trots op zijn zoon Samuel met wie hij de overtocht maakte. “Hij  is niet zeeziek geweest en met 70 kilometer per uur via de Thames Londen binnenvaren.”

Het Nederlandse bedrijf Waterdream ontwikkelde de Speedster op basis van haar eerder gelanceerde zeer succesvolle model: de 850. Van de handgeschilderde, gelimiteerde Speedster worden er wereldwijd slechts vijf gemaakt. Bernhard van Oranje: “Voor mij was het belangrijk aan te tonen dat deze speciale uitvoering van de Waterdream naast een gezellige sloep en waterski boot ook uitermate zeewaardig is en extreme weersomstandigheden aan kan.”

Meer weten over de Speedster en de en de 850? Lees hier het artikel dat Motorboot eerder schreef.

Benieuwd naar de foto’s gemaakt door Hendrik Jan Vink van de overtocht? Bekijk hier de hele reportage.

Mogelijk interessante artikelen: