100 Procent rolstoeltoegankelijke Steeler

Geplaatst door Redactie Motorboot

De NG65 S-line ‘Li-Janne’ is ‘custom made’ en de eerste 100 procent rolstoeltoegankelijke Steeler. Steeler Yachts uit Steenwijk is de oplevering van nieuwe schepen dit voorjaar begonnen met dit unieke schip dat bovendien de allergrootste S-Line tot nu toe is met bijna 20 meter.

Technische hoogstandjes maken het schip bijzonder: ‘Li-Janne’ is geheel ontwikkeld rondom de eisen van rolstoeltoegankelijkheid voor Li-Janne, de dochter van de eigenaren. De uitschuifbare rolstoeltransfer, die aan zowel bakboord als stuurboord gebruikt kan worden, zorgt voor toegang tot het schip en de hydraulische lift midscheeps zorgt voor comfortabele toegang naar de slaapkamer, die tevens voorzien is van de benodigde medische- en verzorgingsapparatuur.

rolstoeltoegankelijke Steeler

Deze S-line is gebouwd van staal en voorzien van een dubbele motorisering die een kruissnelheid mogelijk maakt die significant boven de rompsnelheid ligt. CE-A certificering en een stabilisatiesysteem van Magnus Master staan garant voor veilige en comfortabele lange offshore reizen.

De gepatenteerde S-line steven draagt bij aan extreem efficiënt brandstof verbruik en minimaliseert buiswater tot een minimum door de scherpe aansnijhoek van boegwater in combinatie met de hoge waaiersteven. Het stuurhuis is rondom voorzien van gebogen dubbel glas dat vrijwel frameloos gemonteerd is, hetgeen resulteert in een indrukwekkend panoramisch uitzicht. De Li-Janne heeft vier slaapkamers, die ruimte bieden aan negen gasten aan boord.

De komende weken staat het testprogramma op de Noordzee gepland waarna de oplevering zal plaatsvinden. Tegelijkertijd werden  de NG57 S-line ‘May-Lillian’ voor een Engelse eigenaar en de NG40 ‘Marlena’ te water gelaten. Steeler Yachts heeft op moment 18 motorjachten in aanbouw.

Mogelijk interessante artikelen: