Linssen GS 40.0 Sedan European Powerboat of the Year 2018

Geplaatst door Redactie Motorboot

De Linssen Grand Sturdy 40.0 Sedan van Linssen Yachts is zaterdagavond tijdens het openingsgala van Boot Düsseldorf uitgeroepen tot Powerboat of the Year 2018 in de categorie ‘waterverplaatsers’. In deze categorie waren drie motorboten van Nederlandse makelij genomineerd als Europese motorboot van het jaar

Powerboat of the Year 2018 Linssen

Grand Sturdy 40.0 Sedan

Een vakjury van acht toonaangevende Europese watersportmagazines wees de Linssen Grand Sturdy 40.0 Sedan als winnaar aan in de categorie ‘waterverplaatsers’. De kracht van het nieuwe model is volgens de jury dat Linssen Yachts goed heeft geluisterd naar haar klanten, met een nieuwe serie motorjachten dat op een aantal praktische punten is verbeterd ten opzichte van de voorgaande modellen als resultaat. Dat de werf bovendien in een ongekend kort tijdsbestek haar volledige modellengamma heeft vernieuwd, vindt de jury een hele prestatie.

Vier Nederlandse nominaties

Jaarlijks worden tijdens de openingsavond van Boot Düsseldorf vijf European Powerboat of the Year awards uitgereikt, in vier lengtecategorieën en een speciale categorie voor waterverplaatsende schepen. Voor dit jaar waren in totaal 25 boten genomineerd, waarvan vier uit Nederland. In de categorie ‘Waterverplaatsers’ waren maar liefst drie Nederlandse kanshebbers: de Boarncruiser Elegance 1500 CS, de Serious Yachts Brightly 1530 en de Linssen Grand Sturdy 40.0 Sedan. De vierde Nederlandse nominatie was voor de Steeler NG 52 S Offshore, die het in een zeer sterk deelnemersveld van schepen boven de 45 voet opnam tegen de Beneteau GT 50, de Fairline Targa 63 GTO, de Sunseeker 66 Manhattan en de Azimut S7, die er uiteindelijk met de prijs vandoor ging.

Powerboat of the Year 2018: Alle Awards

Tijdens de gala-avond in Düsseldorf werden in totaal vijf boten onderscheiden met een  award:

Tot 25 voet: Bella 620 Cabin
25-35 voet: Apreamare Gozzo
35-45 voet: Fountaine Pajot MY 44
Groter dan 45 voet: Azimut S7
Waterverplaatsers: Linssen Grand Sturdy 40.0 Sedan

Vakjury

De European Powerboat of the Year Award werd in 2005 in het leven geroepen op initiatief van het Duitse watersportblad ‘Boote’. De Awards worden sindsdien jaarlijks toegekend. De vakjury bestaat tegenwoordig uit redacteuren van negen toonaangevende Europese watersportmagazines, waaronder Motorboot. De jury let bij de beoordeling van de boten onder meer op design, constructie, afwerking, vaareigenschappen en innovatie. Naast Boote en Motorboot zijn de volgende magazines in de jury vertegenwoordigd: Boatmag.it (Italië), Barche (Italië), Båtliv (Noorwegen), Marina.ch (Zwitserland), Náutica y Yates Magazine (Spanje), Nepute Yachting Moteur (Frankrijk) en Yachtrevue (Oostenrijk).

Mogelijk interessante artikelen: