Opvolger voor Princess 49 Fly

Geplaatst door Redactie Motorboot

Princess Yachts presenteert de opvolger voor de Princess 49 Fly. Hoewel de gloednieuwe F50 exact dezelfde afmetingen heeft als zijn voorganger voelt het schip volgens de Britse werf veel ruimer. 

Princess besteedde veel aandacht aan styling van de ruimte in de F50. “Samen met toonaangevende designhuizen Pininfarina en Olesinski voorzagen we het jacht van een hoeveelheid ruimte die u niet verwacht op een schip van deze grootte”, aldus de werf. Een belangrijk aandeel in de ruimtebeleving aan boord hebben de panoramische ramen. “Hierdoor wordt het interieur van het 15 meter lange jacht gevuld met licht. Bovendien biedt het vanuit iedere positie in de salon een perfect zicht rondom het schip.”

Opvolger voor Princess 49 Fly

Royale flybridge

De ruime cockpit, de lichte salon, het grote voordek; er is meer dan genoeg plaats voor 6 gasten om comfortabel aan boord van dit schip te verblijven. Bovendeks biedt de royale flybridge een heerlijke plek om te vertoeven, met een schat aan zit- en ligzones. Benedendeks zijn drie fraai ingerichte hutten. Twee daarvan hebben een eigen badkamer. Vooral de eigenaarshut springt volgens Princess Yachts in het oog.De neutrale materialen en het lichte hout zorgen voor een echte ‘finishing touch’ van dit uitzonderlijke vaartuig.

Opvolger voor Princess 49 Fly

Volvo

De opvolger van de Princess 49 Fly is uitgerust met de nieuwste Volvo-Garmin technologie, fraai verwerkt in een ‘glass bridge’ op de stuurstand. Via grote multifunctionele displays van Garmin  zijn behalve navigatie-informatie ook alle motorgegevens van de twee Volvo-D8 IPS motoren uit te lezen. De dubbele Volvo D8 IPS-motorisering van elk 600 pk stuwen het jacht op tot een maximale snelheid van wel 36 knopen. “Met haar lichtgewicht romp glijdt ze moeiteloos door de golven zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en het brandstofverbruik”, laat de werf weten. “De F50 combineert kracht en prestaties met luxe en comfort en schept ongetwijfeld een precedent voor toekomstige Flybridge-jachten.”

Technische gegevens Princess F50:

Afmetingen: 15,55 x 4,34 x 1,25 m;
Kruiphoogte: 3,50 m;
Motorisering: 2 x Volvo IPS 800 (2 x 600 pk)
Materiaal: polyester;
Gewicht: 19.200 kg;
Dieseltank: 1.850 l;
Watertank: 460 l;
Snelheid: 34 – 36 knopen;
CE-classificatie: A;
Meer informatie: Princess Yachts Benelux

Mogelijk interessante artikelen: