De ontwikkeling van het merk Motorboot
Koersvaste strategie door weer en wind!

Al 35 jaar Motorboot: een merk waarvan de potentie in een nieuwe omgeving is herondekt en nu ten volle wordt benut. Dit door een gecommitteerd team met een koersvaste strategie als kompas. De Klant is de sleutel naar de kracht van het merk. Een Motorboot Membership voor het hele jaar vaarplezier, maand na maand, jaar in jaar uit.

De immer aanwezige potentie van het merk is vol energie opgepakt in de eerste 15 maanden Roskam Media. De beoogde transformatie van het Motorboot-concept is door het team succesvol doorgevoerd; een prestatie van formaat. Als merk is Motorboot nu gepositioneerd op een voor de markt aantrekkelijk niveau en gefundeerd op drie krachtige pijlers. Een kleurrijk en glossy Magazine , een informatief en interactief Platform en boeiende, sfeervolle Events .

Strategisch doel voor de komende jaren is groei van het Motorboot-concept. Motorboot wil zich als merk verdergaand ontwikkelen tot hét onmisbaar baken voor iedereen met Passie voor de gemotoriseerde watersport . Aan de realisatie hiervan werkt een ervaren team van zes gepassioneerde motorbootliefhebbers en meer dan dertig freelance vakspecialisten. Allen mensen met een naam en een gezicht, een mening, een luisterend oor en (bijna) altijd bereikbaar. Wij geloven in een totaalconcept voor motorbootvarend Nederland. Waarbij ‘informeren’ en ‘verbinden’ belangrijke middelen zijn om onze droom, alle motorbootvaarders hun persoonlijk M otorboot Membership, te realiseren!

Die Klanten (met een grote K) vormen de basis van ons bestaan. Op de lezersmarkt zijn dat onze Members. Inderdaad, de ‘vroegere’ abonnees. Maar de relatie gaat inmiddels verder. Members zijn partner van het vernieuwde Motorboot-concept en profiteren zo van de vele extra’s die horen bij hún Passie voor varen. Op de zakelijke markt is dat het bedrijfsleven. Traditionele communicatievormen als kleurrijke ads en effectieve online-uitingen blijven volop in ontwikkeling. Maar aantrekkelijke en vernieuwende vormen van doelgroepcommunicatie dienen zich volop aan. Van partnerships rond specifieke Events tot co-sponsoring rond nieuwe Members of krachtige producties in contentmarketing.

Met beide doelgroepen onderhouden we een warme, persoonlijke band. Daarbij werken we doorlopend aan optimalisatie van de samenwerking, maar altijd gebaseerd op wederzijds vertrouwen en kwaliteit van de inhoud. Bovendien staat Roskam Media altijd open voor samenwerkingsverbanden waar synergie ‘key’ is. Aansluitend ambieert Roskam Media dan ook groei middels portfolio-verbredende en -versterkende overnames.

Deze strategisch leidraad is het kompas voor een koersvaste ontwikkeling van het merk Motorboot. Daarbij hebben inhoudelijke aanscherpingen (lees hiervoor het jaarlijks actieplan) altijd een meerjarige opvolging.

Ermelo 2017 / Team Motorboot: Bas, Frank, Hans, Hélène, Ton en Yvonne