Nominaties voor de Motorbootvaren Prijs 2021

Geplaatst door Redactie Motorboot

De Tasmanroutes.nl, Watersport-tv.nl en het tv-programma ‘Denkend aan Holland’. Het zijn de nominaties voor de Motorbootvaren Prijs 2021. De prijs gaat jaarlijk naar initiatieven die het motorbootvaren in Nederland bevorderen.

De jury van de Motorbootvaren Prijs koos uit alle voordrachten deze drie initiatieven. Tasmanroutes.nl is genomineerd voor de vaarkaart ‘Ontdek en beleef Groningen’; Watersport-tv.nl omdat het een watersportbreed online platform is dat gratis is te bezoeken; Omroep MAX voor het programma ‘Denkend aan Holland’, dat het motorbootvaren bij een breed publiek bekend heeft gemaakt. Het is nu aan de jury om de beargumentatie van de voordrachten nader te bestuderen, waarna ze een prijswinnaar aanwijzen. Tijdens de opening van Boot Holland op 9 maart 2022 maakt de jury bekend wie de winnaar is.

Nominaties voor de Motorbootvaren Prijs 2021
Nominaties voor de Motorbootvaren Prijs 2021 zijn bekend.

Eerdere winnaars

De Nationale Motorbootvaren Prijs wordt sinds 2013 uitgereikt. De eerste winnaar was de provincie Drenthe voor de aanleg van het Koning Willem-Alexanderkanaal. Andere winnaars zijn De Stichting De Nije Kompanjons van de Friese Turfroute winnaars waren De Doerakclub en de Stichting voor Actieve Watersporters SAW. De laatste die de prijs kreeg uitgereikt was het recreatieschap Marrekrite in 2019. Daarna gooide de coronacrisis roet in het eten. Er zal dit jaar in elk geval een winnaar worden aangewezen en hopelijk kan de prijs als vanouds worden uitgereikt tijdens de beurs Boot Holland in Leeuwarden in maart 2022.

Steuntje in de rug

De Nationale Motorbootvaren Prijs is een initiatief van de Stichting Bevordering Motorbootvaren. De stichting ziet de prijs als een blijk van waardering en steuntje in de rug voor initiatieven en activiteiten ter bevordering van het motorbootvaren in Nederland. Benieuwd naar de prijs of heb je zelf al een initiatief in gedachten waarvan jij vindt dat het een steuntje in de rug verdiend, ga dan naar de website van Stichting Bevordering Motorbootvaren voor meer informatie over de motorbootvarenprijs.nl.

Mogelijk interessante artikelen: