Nieuwe passantensteiger bij WSV De Kogge

Geplaatst door Redactie Motorboot

WSV DeWSV De Kogge Kogge in Tholen krijgt een nieuwe passantensteiger. Vanaf deze zomer liggen passanten niet langer aan de hoge loskade maar aan een nette steiger grenzend aan dijkje met een pad, dichter bij het toilet- en clubgebouw dan voorheen. Bovendien is het zicht op het historische stadje Tholen veel mooier dan vanaf de huidige passantenplekken, licht een woordvoerder van WSV De Kogge toe.

Voorheen kregen passanten een plaats in een vrije box of aan de, van de gemeente gehuurde, voormalige loskade in de handelshaven. Tegenover deze loskade lag de bruine vloot aan een steiger die in eigendom was van de gemeente Tholen. WSV De Kogge heeft die steiger overgenomen van de gemeente, de bruine vloot is verhuisd naar de voormalige loskade. De watersportvereniging zal de steiger voorzien van een nieuw loop-dek, verlichting en voldoende aanmeermogelijkheden. Ook worden vier muntzuilen met elk zes aansluitingen van 16 A en meerdere watertappunten geplaatst.

40 jaar

De nieuwe steiger is een welkom cadeau voor WSV De Kogge, dat op 23 maart het 40-jarig jubileum viert. “Voor de leden zal een bescheiden feestje worden georganiseerd. Door de vernieuwde en aantrekkelijke passantenplaatsen vieren ook de passanten het jubileum mee”, aldus de woordvoerder.

Blauwe vlag

Net als voorgaande jaren mag WSV De Kogge ook in 2019 weer de Blauwe Vlag hijsen. Die wordt jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

Mogelijk interessante artikelen: