Nieuwe Nederlandse jachtbouwer

Geplaatst door Redactie Motorboot

De nieuwe Nederlandse jachtbouwer Sichterman ontwikkelt en creëert momenteel een aluminium vloot van 15 tot 26 meter, waarvan reeds vier jachten zijn verkocht. Sichterman Yacht is vernoemd naar de VOC-koopman Jan Albert Sichterman. 

Volgens directeur Bart Rehe kenmerkt de vloot van de nieuwe Nederlandse jachtbouwer zich door de hoge mate van kwaliteit. Maar ook door een vooruitstrevend ontwerp en diverse technologische innovaties. Wat voor hem begon als een uitzonderlijk idee in 2015, wordt in 2019 realiteit. “In 2015 bezocht ik de Workumer Jachtservice in Friesland, om een Lemsteraak te bekijken. Het gesprek dat ik toen met Jelle Douma van WJS had ging al snel over de ontwikkeling van luxe motorjachten. We zagen beiden de kans die zich voor zou doen door onze krachten te bundelen. Vandaag worden die gesprekken eindelijk werkelijkheid.”

Voor jachtbouwer Jelle Douma betekende de verschuiving naar de productie van luxe motorjachten dat hij en zijn familiebedrijf zich moesten aanpassen. Jelle: “Wij produceren al tientallen jaren Nederlandse zeilschepen. De stap die we nu samen maken is een ongelooflijk avontuur. Het bouwen van een Sichterman daagt ons uit om de kwaliteit van ons werk continu te verbeteren.”

Sichterman Yachts

Modern

Luxejachtontwerper Cor D. Rover en Van Oossanen Naval Architects voltooien de vier pilaren waarop Sichterman leunt. Cor D. Rover, verantwoordelijk voor het esthetische ontwerp, stelt: “Alles wat we in de loop der jaren over superjachten hebben geleerd, stoppen we in de vloot. Een Sichterman is te herkennen aan zijn moderne, maar tijdloze ontwerp. De verticale boeg zorgt voor een gevoel van robuustheid. Tegelijk maakt dat dit ook een van de meest efficiënte jachten in de markt is.”

Sichterman Yachts

Efficient

Van Oossanen Naval Architects herkenden zich in de ambitie van Sichterman. Het bedrijf daagde zichzelf uit een comfortabel en toch stijlvol jacht te engineren. Mede-eigenaar Niels Moeke: “In de Sichterman-vloot hebben we twee van onze belangrijkste innovaties geïmplementeerd. Dat zijn de Hull Vane en de Fast Displacement Hull Form (FDHF). Deze unieke combinatie zorgt dat het jacht minder golven opwekt, een groter bereik heeft bij kruissnelheid en een lager brandstofverbruik. Sichterman jachten behoren tot de meest comfortabele en zuinige boten in de branche.”

Sichterman Yachts

Team

“Ons bedrijfsmotto is Nil Vinclis Dulcius Illis, wat in feite betekent dat er niets sterker is dan de band die we hebben met onze partners. Dat zijn Cor D. Rover, Van Oossanen en de Workumer Jachtservice”, zegt Sichterman CCO Reginald Timmermans. “We weten dat we individueel allemaal ver kunnen komen. Maar als een team kunnen we echt de wereld veroveren.” Met de eerste Sichterman in aanbouw zal ook de rest van de vloot snel koers gaan zetten.

Kijk voor meer informatie op de site van Sichterman.com.

Mogelijk interessante artikelen: