Nieuw paradepaardje Pollard Jachtbouw

Geplaatst door Redactie Motorboot

Pollard Jachtbouw presenteert tijdens Boot Holland haar nieuwe paradepaardje. De Silence 43 OC New Style is stalen motorjacht met open kuip en multiknikspant romp. Het CE-B gecertificeerde schip is geschikt voor vaartochten op zowel groot water als rivieren en kanalen.

De Silence OC New Style is een stijlvol vormgegeven motorjacht, met een voor het model kenmerkende waaiersteven. Het nieuwe paradepaardje van Pollard Jachtbouw is leverbaar in lengtes van 11 tot 20 meter. De Silence 43 OC New Style die tijdens Boot Holland wordt getoond heeft een lengte van 13 meter en een breedte van 4,40 meter. Pollard Jachtbouw zegt zeer hoge eisen te hebben gesteld aan onder meer de rompvorm van het jacht. “Dit heeft geresulteerd in uitmuntende vaareigenschappen”, aldus de werf. “Ook het isolatiepakket was een belangrijk aandachtspunt, waardoor het jacht ook bij hogere toeren zeer stil is.”

Nieuw paradepaardje Pollard Jachtbouw

Maatwerk
Pollard Jachtbouw bouwt haar schepen in nauw overleg met de klant. Zo is de indeling naar wens te bepalen en te voorzien van twee of drie hutten. Ook voor wat betreft de styling van het interieur heeft de klant veel inspraak. Aan boord van het schip dat in Leeuwarden wordt getoond ontbreekt het de eigenaar bovendien aan niets. Zo is het jacht onder meer voorzien van een HR Eco CV systeem, airconditioning, uitgebreide navigatie componenten, een MC2 Quick stabilisator en een luxe elektrische klapmast.

Technische gegevens Silence 43 OC New Style:

Afmetingen: 13,00 x 4,40 x 1,15 m;
Motorisering: Volvo Penta D3, 150 pk;
Materiaal: staal;
Dieseltank: 600 l;
Watertank: 600 l;
Vuilwatertank: 300 l;
CE-classificatie: B;
Waterverplaatsing: 18,5 ton;
Meer informatie: Pollard Jachtbouw