Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Niet gecategoriseerd

Speelplezier aan boord met gratis Boten Bingo

Bingo
Gepubliceerd op 12 juli 2018

Met het nieuwe Boet’s Boten Bingo leren kinderen spelenderwijs van alles over veilig varen. Het spelletje is er in verschillende leeftijdsvarianten en is gratis te downloaden via de website van ‘Varen doe je Samen!’. 

BingoWat kom je allemaal tegen tijdens een vaartocht? Met de kaarten van Boet’s Boten Bingo spelen de kinderen tijdens het varen bingo en leren ze van alles over veilig varen, boten, water en natuur. Op iedere bingokaart staan negen items waarnaar de kinderen tijdens een vaartocht op zoek moeten, aan boord, maar ook daarbuiten. Zoals een vaarverkeersbord, een marifoon of een scheepstoeter. Wie als eerste alle vakjes ingekleurd heeft is de winnaar.

Met de gratis bingokaarten wil de voorlichtingscampagne ‘Varen doe je Samen!’ de kinderen kennis laten maken met veiligheid op het water en alles wat daarbij komt kijken. Rowena van der Maat, projectleider van ‘Varen doe je Samen!’: “Met Boet’s Boten Bingo maken we het varen nog een stukje leuker. De kinderen kunnen lekker bingo spelen aan boord en ondertussen leren ze bijvoorbeeld wat een bolder, remmingwerk of een kompas is. De volwassenen aan boord kunnen uitleg geven als de kinderen iets nog niet kennen, zodat ze spelenderwijs leren wat er allemaal komt kijken bij een veilige vaart.”

De bingokaarten zijn gratis te downloaden om zelf uit te printen. Er zijn kaarten voor kinderen van 4 tot 6 jaar en 7 tot 9 jaar. Voor die laatste groep is er ook een bingokaart met items die je tegenkomt als je op open water vaart.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar