Natural Yachts vertegenwoordigt X Shore

Geplaatst door Yvonne Zwaan

Natural Yachts vertegenwoordigt sinds kort X Shore. Het familiebedrijf heeft al meer dan vijftien jaar ervaring in elektrische aandrijvingen en maritieme energiesystemen.Met de samenwerking met X Shore voegt het watersportbedrijf de eerste planerende elektrische boot toe aan het leveringsprogramma. 

X Shore is een Zweeds technologiebedrijf dat volledig elektrische boten produceert. Het eerste model van deze werf is de Eelex 8000. Deze planerende boot is 100% elektrisch en produceert geen uitlaatgassen en geluid. Hierdoor is de impact op de waterwegen en het zeeleven volgens Natural Yachts minimaal. De Eelex 8000 kenmerkt zich door een innovatief ontwerp. Daarnaast heeft de elektrische boot een eigen mobiele smartwatch-app. Zo kun je de boot ontgrendelen en inschakelen zodra je binnen bereik bent. Een slimme overboord detectie en geofencing software zijn ook in de app inbegrepen. De boot is 8 meter lang. De topsnelheid bedraagt 55 km/u en de kruissnelheid is 37 km/u. De boot legt een afstand af tot 185 km bij lagere snelheden. Met behulp van een DC snellader kan de boot volledig worden opgeladen in 2,5 uur, of in 6 uur op 32A. X Shore maakt gebruik van lithium-ion batterijen die ook in elektrische auto’s worden toegepast.  De Eelex 8000 is genomineerd voor de European Powerboat of the Year Award 2022.

Natural Yachts vertegenwoordigt X Shore sinds september dit jaar. Sindsdien is ook de eerste X Shore Eelex 8000 in Nederland. Via www.naturalyachts.com is het mogelijk om in te schrijven voor een persoonlijk bezoek in Heeg om kennis te maken met de boot.

Technische gegevens Eelex 8000:

Afmetingen (lxb): 8,00 x 2,50 x 0,80 m
Materiaal: polyester
Gewicht: 2.600 kg
Accucapaciteit: 126 kWh, litium-ion
Motor: elektromotor, 225 kW
Kruissnelheid: 37 km/u

Topsnelheid: 55 km/u
Acceleratie: 0-20 knopen in 4,2 seconden

Voor meer informatie: Natural Yachts.

Mogelijk interessante artikelen: