Nationale Motorbootvarenprijs 2015 voor Herman Geers

Geplaatst door Redactie Motorboot

Voorzitter Herman Geers van watersportvereniging Den Ouden Rhijn is vrijdag tijdens de openingsdag van Boot Holland in Leeuwarden onderscheiden met de Nationale Motorbootvarenprijs 2015, vanwege zijn inzet voor 50 extra aanlegplaatsen in Bodegraven. De prijs werd hem overhandigd door voorzitter Nico van Lamsweerde en bestuurslid Joop Simmers van de Stichting Bevordering Motorbootvaren.

DSC_7238
Herman Geers (rechts) ontvangt de Nationale Motorbootvarenprijs 2015.

Door het strikte aanlegbeleid van de provincie Zuid-Holland zou het aantal aanlegmogelijkheden langs de Oude Rijn zonder de inzet van de heer Geers zijn afgenomen, aldus Van Lamsweerde bij de prijsuitreiking. Met de prijs voor Geers wilde de Stichting Bevordering Motorbootvaren volgens Van Lamsweerde direct ook aandacht geven aan ‘alle vrijwilligers, die zoveel goed werk doen voor de watersport’. Geert toonde zich zeer ingenomen met de prijs. WSV Den Ouen Rhijn heeft rechtszaken en kort gedingen moeten voeren, om de vijftig extra ligplaatsen gerealiseerd te krijgen. Dat het initiatief nu is beloond met de Nationale Motorbootvarenprijs ziet hij als ‘een zeer welkome beloning’ voor al het werk dat er – vaak tegen de stroom in roeiend – is verzet.

De Stichting Bevordering Motorbootvaren kent sins 2013 jaarlijks de Nationale Motorbootvarenprijs toe aan personen of instanties die een opvallende bijdrage hebben geleverd aan het plezierig, veilig, actief en attractief motorbootvaren. De jury bestaat uit watersportjournalisten en vertegenwoordigers van belangenorganisaties voor het motorbootvaarders.

In 2013 werd de prijs gewonnen door de Provincie Drenthe voor het realiseren van de Veenvaart, het kanaal van Emmen naar Ter Apel. In 2014 ging de prijs naar Rijkswaterstaat voor het project “Varen Doe Je Samen”.

Voor de Motorbootvarenprijs 2015 was – naast Herman Geer – ook DroogBoot genomineerd. Droogboot faciliteert in Amsterdam de opslag van pleziervaartuigen in een magazijn op de wal. De boten worden volautomatisch uit het water gehaald en vervolgens opgeslagen in een grote stellage in het magazijn. De boten liggen daar beschermd tegen weer, wind en vandalen en kunnen elk moment weer te water worden gelaten.

Mogelijk interessante artikelen: