Loosdrecht Yachting

  • Adres:
  • Oud Loosdrechtsedijk 165
  • 1231 LV, Loosdrecht

Loosdrecht Yachting

Loosdrecht Yachting heeft ruim 25 jaar ervaring en is uitgegroeid tot één van de grootste jachtmakelaars in motorjachten in Nederland. Dit feit op zichzelf is voor veel kopers en verkopers al voldoende reden om naar onze verkoophaven te komen.
Ons aanbod
Loosdrecht Yachting is gespecialiseerd in de verkoop van motorjachten, kotters en vletten in de lengteklasse van 10 tot 15 meter. De meeste van deze jachten zijn van Nederlandse makelij en voorzien van dieselmotoren. De bouwjaren variëren van begin zeventiger jaren tot hagelnieuw. Prijzen zijn afhankelijk van bouwjaar, afwerking en staat van onderhoud. In onze verkoophaven is het hele jaar door een wisselend aanbod van 50 tot 100 door ons geselecteerde jachten te bezichtigen.
De ligging van onze verkoophaven is uniek. Midden in het hart van Loosdrecht, dat zelf een centrale watersport-functie heeft in de randstad, in Nederland en in Europa!

Meer informatie

Naam:
Telefoonnummer:
E-mail adres:
Vul de veiligheidscode in:

EX RWS Vaartuig

€ 59.500

Omschrijving

Dit voormalig Nederlands Rijksvaartuig was er één van twee; de m.s. "Deventer" en de m.s. "Zutphen".

Deze m.s. "Deventer is gebouwd in 1966, heeft bouwnummer 24 en had als dienstregistratienummer RWS 147-63 (=66). Thuishaven Deventer.

In februari 1989 is het vaartuig via de Dienst der Domeinen verkocht en in particuliere handen terecht gekomen. De toenmalige koper heeft het vaartuig vervolgens bijna 30 jaren in bezit gehad.

 

De motor is nog altijd de originele GM Detroit diesel. Al is die inmiddels wel (slechts 200 vaaruren geleden) gereviseerd. In het voorjaar van 2021 is het schip geheel geschilderd en is er een elektrische boegschroef geïnstalleerd. Tevens zijn er toen nieuwe accu's geplaatst en is er een nieuwe Victron acculader/omvormer gemonteerd.

 

Als je het varen met de schottel eenmaal onder de knie hebt kun je echt alle kanten op met de boot. Zeker in combinatie met de boegschroef is manoeuvreren heel gemakkelijk. En met zijn 177 kw (240 pk) kun je ook lekker doorvaren. Volgens de aanwezige scheepspapieren, opgemaakt door het ministerie van Verkeer en Waterstaat in 1983, bedraagt de maximum snelheid 27 km/h. Wij hebben dat niet gehaald, maar kwamen hier op Loosdrecht ondanks de beperkte diepgang toch al tot 19 km/h.

 

Het interieur is eenvoudig maar zeker praktisch te noemen. De centrale verwarmig moet even nagekeken worden. Mede vanwege het ruime buitendek is deze Ex RWS vlet ideaal voor twee personen die mooie tochten willen maken maar niet van de standaard kruisers houden. 

Algemeen

Referentie nummer 3985
Categorie Motorjacht
Bouwjaar 1966
Ligplaats Loosdrecht
Motorisatie Detroit diesel 240pk
Afmetingen 14,40 m x 3,40 m x 1,20 m

Accommodatie

Verblijfsruimtes Voorin in de kajuit de kombuis en een zitgelegenheid wat momenteel is omgebouwd tot tweepersoons bed, tevens is hier de toiletruimte. In de ruime stuurhut is nog een hoekbank met tafel en goed uitzicht naar buiten. tevens is hier de toegang tot buiten naar het buitendek. De huidige eigenaar had hier een complete loungeset staan; ruimte zat dus!
Stahoogte de stahoogte varieert van 1,85 tot 2m
Toiletten onder water pomptoilet
Kooktoestel & brandstof 2 pits thermisch beveiligd
Verwarming Webasto. MOET NAGEKEKEN

Motor en electra

Bekijk informatie
Draaiuren Volgens opgave eigenaar is de motor in 2014 gereviseerd en heeft sindsdien slechts 200 uur gevaren.
Brandstoftank aantal stalen tank in vlak
Koeling kielkoeling met droge uitlaat
Boegschroef (2021)
Accu 2x 160Ah AGM start + 2x 130Ah AGM service (2021)
Acculader Victron Quattro 24/3000/70 (2021)
Omvormer Victron Quattro 24/3000/70