Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Tender met inklapbaar dak

Tender met inklapbaar dak
Gepubliceerd op 23 april 2021

De Friese startup Wetter Boats bouwt een tender met een inklapbaar dak. De Wetter 23 CC is naar verwachting  medio 2021 klaar.

Nieuwkomer op de watersportmarkt Wetter Boats ontwikkelde een zeven meter lange tender van aluminium met een centraal middenconsole en een inklapbaar hardtop-systeem. Dit systeem, waarbij de hardtop (ook wel T-Top) in verschillende standen kan worden gezet biedt veel praktische voordelen. “Zie het als een cabrio”, aldus de jonge werf. “Met het verstelbare hardtop-systeem verander je de stand van het dak in een handomdraai. Van sport-, cruise- tot compact-stand.” Met een doorvaarthoogte van slechts 130 cm in de compact-stand is de boot laag genoeg om onder de meeste bruggen en viaducten door te kunnen varen. Daarnaast biedt het systeem veel gemak tijdens het transporteren en stalling van de boot.

Tender met inklapbaar dak

Sportief

De lichtgewicht aluminium diep-V romp met een geringe diepgang is de basis voor de 23CC. De luxe zeewaardige tender kan met een 225 pk motorisering volgens de bouwer met gemak 45 knopen halen. “Hierdoor liggen de Waddeneilanden binnen handbereik”, laat de werf weten. Daarnaast biedt de tender met inklapbaar dak voldoende zitplaatsen voor een ruim gezelschap. De boot leent zich door zijn afwerking en hoge mate van comfort voor zowel sportief varen als gezellig cruisen.

Technische gegevens Wetter 23CC:

Afmetingen: 7,00 x 2,40 x 0,45 m
Rompvorm: planerend, diep-V, vlaktilling 19 graden
Materiaal: aluminium
CE-classificatie: D12 / C6 personen
Gewicht: 1.200 kg (excl. motor)
Motorisering: max. 225 pk outboard
Benzinetank: 220 l
Meer informatie: Wetter Boats

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar