André en Janny varen door Holland

Geplaatst door Redactie Motorboot

André en Janny varen door Holland

André en Janny varen door Holland en laten zien wat motorbootvaarders (al) als geen ander weten: hoe mooi Nederland is vanaf het water. ‘Denkend aan Holland’ is dan ook een feest der herkenning voor iedereen die er met zijn boot in Nederland op uit trekt.

André van Duin en Janny van der Heijden varen van Giethoorn naar Blokzijl, van Almere naar Amersfoort. Ze maken een tocht over de rivier de Linge en bezoeken West-Brabant en Zeeland. Natuurlijk leggen ze zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dit doen ze allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.

Stille plekken

Eerder vertelde Janny al tijdens een interview op Radio 2 over haar belevenis op het water: “Het is totaal anders of je over het water ergens naar toe gaat of over de weg. Het is echt een groot verschil. (…) Als je over het water gaat, zie je dat er nog heel veel echt stille plekken zijn.”

Wieden-Weerribben

De eerste aflevering met de tocht van Giethoorn naar Blokzijl wordt op zondagochtend 11 augustus om 9.05 uur herhaald. Maandag 12 augustus om 22.15 uur volgt deel twee met de tocht over de Linge.

Uitzending gemist

Hebt u de eerste aflevering gemist van Andre en Janny varen door Holland, dan kunt kunt ook naar de website van Omroep Max waar u via ‘uitzending gemist’ het programma kunt bekijken of Klik hier: Denkend aan Holland.

Benieuwd naar andere bestemmingen? Motorboot publiceert elke maand toervaart- en dagtochten door binnen en buitenland. Klik hier om ons aanbod te kijken.