Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Media

Symposium Duurzaam Varen bij HWSV

Symposium Duurzaam Varen
Gepubliceerd op 17 juni 2022

Het Symposium Duurzaam Varen staat bij de Harlinger Watersportvereniging (HWSV) voor vrijdag 16 september op de agenda. HWSV houdt het symposium vanwege haar 90-jarig bestaan. Onderwerpen als fossielvrij varen, vuilwater, antifouling en regelgeving komen aan bod. Deelname is gratis 

In deze tijd waarin de zorg voor het klimaat en milieu van levensbelang is, zijn er ook in de watersport allerlei ontwikkelingen om recreëren op het water nu en in de toekomst duurzaam te maken. Hoe lozen we het vuilwater op een verantwoorde manier en welke antifouling smeren we op de boot? Wat doe je met plastic afval? Wat gebeurt er met al die polyester weesboten, die onze sloten en kanalen verstoppen? En is emissieloos varen in de watersport iets voor de verre toekomst of varen we al over enkele jaren allemaal elektrisch of op waterstof? Wat is de stand van zaken voor wat betreft de technische ontwikkelingen op dit gebied? Welke obstakels zijn er nog? Hoe staat het met de regelgeving? En zijn we er als watersporter klaar voor? In dit symposium proberen sprekers en deelnemers antwoorden te vinden op deze vragen.

Onderwerpen

Er zijn tijdens het symposium workshops waarin verschillende aspecten van duurzaam varen aan de orde komen zoals elektrisch en fossielvrij varen, varen op waterstof, lozen van toiletwater, gebruik van antifouling en het groeiende aantal bootwrakken. Er zijn presentaties van onder andere de Maritieme Academie, Waterrecreatie Nederland, Stifting foar Elektrysk en Fossylfrij Farre Fryslân en de Stichting Jachtrecycling Nederland. Inleider en dagvoorzitter is Florian Dirkse. Dirkse is zeezeiler en richtte samen met Boyan Slat de inmiddels wereldwijd opererende organisatie ‘The Ocean Cleanup’ op, schrijver van het boek The Green Miles en tevens bekend van zijn rol als Kapitein Iglo in reclame voor Iglo-vissticks.

Aanmelden

Het symposium is op vrijdag 16 september 2022 vanaf 13.00 uur in de Maritieme Academie, Almenumerweg 1 te Harlingen. Het symposium is toegankelijk voor iedereen met interesse in watersport en varen. De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.hwsv.frl/symposium  en daar is ook meer informatie te vinden.

Symposium Duurzaam Varen

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 58,- per jaar