Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Boekrecensies

Bijbel voor Boot-elektriciteit

Bijbel voor Boot-elektriciteit Boekrecensie Motorboot
Gepubliceerd op 25 juni 2017

Elektriciteit en elektronica aan boord vormen voor schippers met een gemiddelde kennis van zaken een echte uitdaging. Bovendien zien jachtschippers zich steeds meer geconfronteerd met elektrische en elektronische systemen aan boord, logisch dus om daar meer aandacht aan te besteden.

In Engeland resulteerde dit in ‘The Boat Electrics Bible’ (Bijbel voor Boot-elektriciteit) geschreven door Andy Johnson. ‘Onze’ René Westerhuis vertaalde dit nieuwe boek en paste het aan de Nederlandse maatstaven aan. Voor wie wil repareren, onderhouden of installeren, biedt deze ‘Bijbel voor Boot-elektriciteit’ de handvatten. Met hun uitgebreide kennis en technische inzichten helpen de samenstellers u om problemen te voorkomen of om storingen te herstellen.

Via gedetailleerde foto’s, stap-voor-stapschema’s en vele praktische tips en trucs went u aan de complexiteit en bouwt u aan uw zelfvertrouwen. Of het nu gaat om aarding, om energieverbruik tijdens de vaart, om NMEA-netwerken, of om uw laagspanningsnetwerk, dit boek levert u begrip en duidelijkheid. Ook accu’s, schakelborden en schema’s lezen (en begrijpen) leren u om fouten te traceren en om logisch na te denken over de actuele situatie aan boord. Aspecten rond zonne- en windenergie ontbreken natuurlijk evenmin. Het resultaat mag er zijn: 191 pagina’s nuttige rijk geïllustreerde informatie. Kortom: een zeer nuttige aanvulling in de boordbibliotheek. Eerder verschenen bij dezelfde uitgever naast ‘Bijbel voor Boot-elektricitei’t al de ‘Bijbel voor Bootonderhoud’ en de ‘Bijbel voor Bootreparatie’.

Bijbel voor Boot-elektriciteit Boekrecensie Motorboot

Bijbel voor Boot-elektriciteit
René Westerhuis,
Uitgeverij de Alk&Heijnen,
hardcover,
191 pagina’s,
zeer rijk geïllustreerd,
€ 29,90,
ISBN 9789059611290

L.J.Harri

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar