Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Motorboot Magazine

Motorboot oktober 2023

Gepubliceerd op 22 september 2023

Op volle toeren

Motorboot oktober 2023 heeft Op volle toeren als thema met een knipoog naar de jaren 70. In die jaren was Op volle toeren een populair muziekprogramma op tv met Chiel Montagne en zijn grote snor als boegbeeld. De themaverhalen zijn: Nostalgie uit de jaren 70, waarbij we de meest populaire plezierjachtjes uit die tijd onder de aandacht brengen; een technisch artikel waar we ingaan op de voortstuwing via begrippen als toeren, koppel en vermogen; en onder het mom van een ‘snor voor de boeg’ kijken we naar boegvormen en hun eigenschappen; en in dit nummer aandacht voor de geluidsinstallatie. Daarom vijf verschillende audiosystemen die aan boord voor de muziek zorgen.

Verder in Motorboot oktober 2023

Voor wie overweegt om aan het einde van het vaarseizoen enkele klusjes aan boord op te pakken, zijn we ter inspiratie de serie Winterklussen gestart. In de eerste aflevering beschrijft Marius Erven hoe hij een bestaand tafelblad van de salontafel ombouwde naar een met teakhout belegd tafelblad met daarop een windroos. Natuurlijk hebben we ook weer vaarttochten beschreven. Zo vertelt Pim van der Marel bijvoorbeeld over enkele Electric-only-routes in Friesland en beschrijft Mieke Preijde-Meijer de laatste etappes van hun reis naar en door Zweden: zo varen ze door de scheren aan de oostkust om via de Oostzee en de Noordzee huiswaarts te keren. Bovendien weer drie testverslagen waaronder een van de boot die de cover siert: de Vanton QS 45 CC.

Verder natuurlijk de vaste rubrieken zoals Boot in beeld, de column van Marjolein Scherrenberg, Watermerk waarin de Linssen Owners Group centraal staat en vanzelfspreken Man/Vrouw.

Motorboot oktober 2023 is vanaf vrijdag 29 september verkrijgbaar. Kijk nu alvast in de webshop en pre-order.

Motorboot oktober 2023 met als thema ‘Op volle toeren.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar