Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Motorboot Magazine

Motorboot juli 2021

Motorboot juni 2024
Gepubliceerd op 21 juni 2024

In dit nummer brengen we een ode aan de vrijwilligers in de watersport. Ze stellen zichzelf aan u voor en vertellen wat ze doen, waarom en wat het voor hen betekent. Weet u waar ook heel veel vrijwilligers rondlopen? Bij de KNRM! Omdat de Koninklijke 200 jaar bestaat weer een zeer fraaie foto van de KNRM-vrijwilligers aan de slag.

Verder in Motorboot juli 2024

Ook trekken we eropuit: Over de Noordzee vanuit Noorwegen terug naar Nederland, waarbij het er soms best heftig aantoe gaat, een tocht op de Theems door de gelijknamige vallei waar je Engeland op zijn best treft, over een bladstille Waddenzee naar Terschelling en Vlieland en een bezoek aan het historierijke Dorestad dat we tegenwoordig kennen als Wijk hij Duurstede.

Verder stellen we vast dat (extreem) hoog water met een sterke stroming in de grote rivieren om extra oplettendheid vraagt. Zo zakken de kabels van kabelponten minder snel naar de bodem. In de rubriek Watermerk staat de Staverse Kotterclub centraal: “We zijn hetzelfde slag volk, no-nonsense, we houden van onze oude boten.” In Thechniek met Thom ‘reverficeerd’ Thom een oud, maar goed lopend dieselmotortje uit een nog oudere tuindervlet van 1920.

Verder testen onze testschippers twee nieuwe boten. Ze varen met de Solaris Power 48 Lobster en de Polynautic 45. En natuurlijk vaste rubrieken zoals de column van Gabriël van Seumeren over ‘Mannenboten’ en een zomers recept met gamba’s van kombuischef Sabina Kuik.

Motorboot juli 2024

Motorboot juli 2024 is rond 1 juli verkrijgbaar. Kijk nu alvast in de webshop en pre-order.
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar