Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Motorboot Magazine

Motorboot April 2023

23MOT004_cover
Gepubliceerd op 17 maart 2023

Drijvende Krachten

‘Drijvende krachten’ is het thema van het aprilnummer. Onder de kop ‘Alles draait om de schroef’ hoorde Laurens van Zijp twee propeller-experts uit. Yvonne Zwaan keek naar de verschillende aandrijvingen die er zijn: van vaste schroefas tot POD en van hekdrive tot waterjet. En omdat boeien letterlijk drijven en het zonder deze drijvers een stukje lastiger navigeren is, stapte Jolanda Schneider bij tonnenlegger ‘De Frans Naerebout’ aan boord.

Refit en zoeken naar een Motorboot

Naast de thema-artikelen ook interessante reportages en achtergrondverhalen. Zo zien we hoe een houten Storebro uit 1958 na een refit aan een volgend leven op de Friese wateren begint. Giena Bartelts doet uit de doeken hoe zij en haar man Peter als ex-zeilers na een lange zoektocht de motorboot van hun dromen vonden. De toertocht naar het buitenland brengt ons ditmaal aan de overkant van het Kanaal. Waarbij de vraag is of het oversteken van deze zeearm of het slechten van de papierwinkel om het Verenigd Koninkrijk in te komen de grootste uitdaging vormt. In de rubriek Techniek met Thom bekijkt Thom het fenomeen corrosie door Elektrolyse en in de rubriek Watermerk portretteren we de Grouwster Vlet Club.

Natuurlijk ook drie testverslagen waaronder de Award-winnende Super Lauwersmeer SLX54, de klassiek ogende, maar elektrische varende Henley28 en een snelle boot uit de States, de Sea Ray SLX 260. Voor wie het rustiger aan doet hebben we een mooie dagtochtbeschrijving, die leidt van Heusden naar Den Bosch.

De Motorboot maart 2023 is vanaf 24 maart verkrijgbaar. Kijk in de webshop.

23MOT004_cover

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar