Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Boekrecensies

Venster op de Rotterdamse haven

Venster op de Rotterdamse haven
Gepubliceerd op 29 april 2019

In het fraai vormgegeven boek ‘Venster op de Rotterdamse haven’ wordt een goed tijdbeeld neergezet van de wereldhaven in ontwikkeling. Prachtige foto’s en heldere toelichtingen belichten de ontwikkelingen van de havenrondvaart.

Havenbaron D.G. van Beuningen richtte een eeuw geleden Havendienst Spido op met als doel passagiers van en naar op stroom liggende schepen te vervoeren. Later ontwikkelde zich deze dienst tot een rondvaartbedrijf met een vaste plaats in het Rotterdamse havenbeeld. Met de veranderende skyline van Rotterdam verplaatste de economische ontwikkeling zich naar nieuwe havenbekkens en industrieterreinen.

In ‘Venster op de Rotterdamse haven’ vaart u mee langs Merwehaven – Rijnhaven – Maas- en Waalhaven en naar de ontwikkelingen op de Maasvlakte. Vanuit haar huidige vertrekpunt aan de voet van ‘de Zwaan’ leidt Spido langs de nostalgische plekken van weleer. Evengoed vaart u langs de huidige oceaanreuzen en het komen en gaan van een moderne wereldhaven. Een interessant boek met een aardige kijk op de ontwikkelingen langs de Maasoevers en ver daarbuiten.

Venster op de Rotterdamse havenVenster op de Rotterdamse haven – 100 jaar SPIDO

Uitgeverij Stad en Bedrijf,

Evy van Ast, hardcover,

135 pagina’s, rijk geïllustreerd, € 29,95

ISBN 9789082523287

 


L.J.Harri

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar