Marrekrite wint Nationale Motorbootvaren Prijs 2019

Geplaatst door Redactie Motorboot

Marekrite wint

De Marrekrite wint de Nationale Motorbootvaren Prijs 2019. De Marrekrite krijgt de prijs omdat het al 60 jaar op een unieke wijze de toeristische basisinfrastructuur voor waterrecreatie in Friesland verzorgt.

Voor de waterrecreatie zijn inmiddels door de Marrekrite in heel Friesland ruim 3.500 gratis ligplaatsen aangelegd. Sinds 6 jaar kunnen recreatieschippers ook afmeren aan zogenaamde Marboeien. Wie liever buitengaats ligt dan in een haven kan van deze boeien gebruik maken. Marrekrite plaatste inmiddels 100 van deze boeien.

De Marrekrite wint de prijs ook omdat ze het wandel- en fietsnetwerk in Friesland onderhoudt en deze koppelt aan de aanlegplaatsen voor boten. De jury waardeert ook dat Marrekrite veel aandacht heeft voor de afval- en vuilwatervoorzieningen. Sinds april 2019  breidt de organisatie die voorzieningen uit met de zogenaamde ‘Hûskes’. Daar kan men onder meer gratis vuilwater afpompen. 

Lenie Hiemstra, oprichter en beheerder van de facebookgroep ‘Met de boot door Friesland’ kreeg een eervolle vermelding. Meerdere enthousiaste leden van de groep hadden Hiemstra voorgedragen. Bovendiengroeide deze groep in 5 jaar tijd naar ruim 5.000 leden. Een grote prestatie volgens de jury.    

De Nationale Motorbootvaren Prijs 2019 is dit jaar voor de zevende keer toegekend. De uitreiking vond plaatsen op 7 februari  tijdens de officiële opening van de watersport beurs Boot Holland te Leeuwarden.  Peter Holleman, voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club, overhandigde de prijs.

In voorgaande jaren ging de prijs onder meer naar de Stichting Bevordering Motorbootvaren (SAW), DoerakclubStichting De Nije Kompanjons van de Friese Turfroute en Herman Geers van watersportvereniging Den Ouden Rhijn

Mogelijk interessante artikelen: