Clinics veilig snelvaren en trimmen

Geplaatst door Redactie Motorboot

Tijdens de Hiswa te water 2018 verzorgt Motorboot in samenwerking met AquaPlanning de gratis clinics ‘veilig snelvaren en trimmen’, verzorgd door RYA-instructeur Geert-Jan Smolders. Tijdens een vaartocht van een half uur op het Markermeer laat Geert-Jan opvarenden zien én ervaren wat het belang is van goed trimmen én hoe je veilig en verantwoord vaart met een snelvarende boot.

Geert-Jan zit tijdens deze clinics aan het roer. Dit in het kader van de veiligheid. Deelnemers hoeven dan ook niet in het bezit te zijn van een vaarbewijs om mee te mogen. Vanwege diezelfde veiligheid kunnen er maximaal zes personen per vaartocht mee.

Boot en outboard

De clinics vinden plaats op een aluminium Buster XXL. Deze wordt aangedreven door een 150 pk Yamaha buitenboordmotor. Volgens Motorboot een mooie combinatie van boot en vermogen om deze clinic recht te doen.

snelvaren en trimmen
De Buster XXL met de Yamaha 150 pk buitenboordmotor.

Wanneer zijn de clinics snelvaren en trimmen

Op alle vijf de dagen van de Hiswa te water 2018 wordt er gevaren en elke dag drie maal. Daarbij staat vanzelfsprekend de veiligheid voorop. Mochten de vaarcondities niet geschikt zijn dan kan het zijn dat een clinic wordt afgeblazen.

Het vaarschema

  • Woensdag 5 september: 12.00 – 14.00 – 16.00 uur
  • Donderdag 6 september: 12.00 – 14.00 – 16.00 uur
  • Vrijdag 7 september: 12.00 – 14.00 – 16.00 uur
  • Zaterdag 8 september: 12.00 – 14.00 – 16.00 uur
  • Zondag 9 september: 12.00 – 14.00 – 16.00 uur

Hoe geef ik me op

Inschrijven voor de clinics kan tijdens de Hiswa te water op de stand van Motorboot, maar wie verzekerd wil zijn van een plaats aan boord adviseren we vooraf te reserveren. Reserveren kan voor maximaal twee personen. Geef daarbij de dag en het tijdstip aan waar de voorkeur naar uit gaat. Is een tocht al volgeboekt, dan laat Motorboot dat zo snel als mogelijk weten en kan desgewenst een alternatief tijdstip worden doorgegeven.

Dag en tijdstip bepaald? stuur dan een e-mail naar events@motoboot.com onder vermelding van ‘Deelname clinic snelvaren en trimmen’.

Mogelijk interessante artikelen: