Members mee met Zeesleepboot Holland

Geplaatst door Redactie Motorboot

Op de eerste zonnige herfstdag van 2018 trokken Motorboot Members eropuit met de Zeesleepboot Holland. Liefhebbers van dieseltechniek en varend cultureel erfgoed stapten in Rotterdam aan boord voor een unieke vaartocht.

Members mee met Zeesleepboot Holland
Aan boord voor het beroemde hotel New York in Rotterdam

Aanleiding was een artikel in het juli nummer van Motorboot over de Zeesleepboot Holland en de ‘Tachtig Ton geweld’ in het motorruim. Naar aanleiding van dit artikel boden Motorboot en Stichting Zeesleepboot Holland een unieke tocht aan vanuit Rotterdam naar Dordrecht met dit bijzondere schip.

Members mee met Zeesleepboot Holland
Klaar voor vertrek naar Dordrecht.

Op een mooie septemberdag verzamelen zich ruim vijftig Motorboot Members om gezamenlijk in te schepen op de ZSB Holland. Na een uitleg over het schip en een veiligheidsbriefing van kapitein worden we uitgenodigd om de eerste start van deze dag van de Werkspoor diesel mee te maken. Prachtig! Naast alles wat we al in het artikel hebben gelezen komt er ook nog het bijzondere geluid van de 10-cilinder Werkspoor diesel bij. Het klinkt voor de liefhebbers als muziek in de oren.

Hoor ‘m lopen, die 10 cilinders.

Als we na een mooie tocht via de Noord in Dordrecht aankomen is er een presentatie over de revisie van de Werkspoor diesel. Voor de presentatoren is het al snel duidelijk dat er veel kennis onder de aanwezige Motorboot members is en er worden gedetailleerde vragen gesteld en beantwoord. Wat vooral bijblijft van deze presentatie is de gedrevenheid waarmee vrijwilligers dit mooie schip bevaren en onderhouden. Daarnaast is er bewondering voor de vele sponsoren die geld en materialen beschikbaar stellen om dit alles mogelijk te maken.

Members mee met Zeesleepboot Holland Members mee met Zeesleepboot Holland Members mee met Zeesleepboot Holland

Tijdens de terugtocht laat de Holland nog even zien hoeveel power er aan boord is; met groot gemak halen we menig moderne vrachtboot in. We zien dat de Motorboot Members zich onderweg prima vermaken en overal aan boord vinden er geanimeerde gesprekken plaats over de Holland maar ook over eigen schepen en gemaakt vaartochten.

Members mee met Zeesleepboot Holland

Members mee met Zeesleepboot HollandMembers mee met Zeesleepboot Holland

Als we ‘s avonds weer voor Hotel New York aanmeren zijn we een ervaring rijker en hebben ervaren dat de Motorboot verbind, nieuwe contacten worden gelegd en ervaringen gedeeld!

Mogelijk interessante artikelen: