Meer over het weer

Geplaatst door Redactie Motorboot

Hoe beïnvloedt het weer een tocht op zee en binnenwater? Hoe kom je tot een go/no go-besluit voor je eigen tocht? Leer het tijdens het weercollege ‘Meer over het weer’, verzorgd door Yvonne Kuijpers van OceanPeople. Abonnees van Motorboot ontvangen een korting van 10 procent!

Meer over het weer
Yvonne Kuijpers van OceanPeople

Tijdens deze cursus van één dag nemen deelnemers een kijkje in de keuken van OceanPeople om te ontdekken hoe zij hun adventure cruises weertechnisch voorbereiden. Yvonne behandelt weerbegrippen als hoge en lage drukgebieden, frontpassages, zee- en landwind, weersystemen en -effecten en het klimaat in onze regio. Yvonne vertelt hoe vaarders aan informatie kunnen komen en hoe ze deze kunnen interpreteren. Gribfiles, weerkaarten, faxen, weersites op internet en navtex zijn enkele van de bronnen die zij belicht.

Daarna gaan de deelnemers aan het werk met een aantal cases en maken zij zelf een weersvoorspelling. Tijdens het weercollege ontvangen zij een gedetailleerde syllabus.

Waar en wanneer

  • Datum: 9 februari 2020.
  • Tijd: 9.30-16.00 uur
  • Locatie: kantoor OceanPeople in Herkingen Marina, Kaaidijk 29 in Herkingen

10 procent korting voor abonnees

Deelname aan het weercollege kost normaal € 100,- (inclusief syllabus en lunch). Abonnees van Motorboot ontvangen een korting van 10 procent en betalen dus € 90,-.

Aanmelden

Stuur een e-mail naar events@motorboot.com o.v.v. ‘Weercollege’. Vermeld daarbij naam, adres, telefoonnummer en met hoeveel personen je wilt deelnemen.