Clinic manoeuvreren met outboard

Geplaatst door Redactie Motorboot

Tijdens de Hiswa te water 2019 verzorgt Motorboot in samenwerking met AquaPlanning de gratis clinic manoeuvreren met outboard. RYA-instructeur Geert-Jan Smolders verzorgt de clinic. Tijdens een vaartocht van een half uur in Batavia Haven Lelystad laat Geert-Jan opvarenden zien én ervaren hoe je het beste kunt aanleggen en wegvaren onder allerlei omstandigheden. 

Geert-Jan staat tijdens deze clinic manoeuvreren met outboard aan het roer. Dit in het kader van de veiligheid. Deelnemers hoeven dan ook niet in het bezit te zijn van een vaarbewijs om mee te mogen. Vanwege diezelfde veiligheid kunnen er maximaal zes personen per vaartocht mee.

Boot en outboard

De clinics vinden plaats op een stoere werkboot vervaardigd van onverwoestbaar HDPE van Tideman Boats, een Tideman RBB 700. Aan de spiegel hangt een 150 pk Yamaha buitenboordmotor. Volgens Motorboot een mooie combinatie van boot en vermogen.

manoeuvreren met outboard
Tideman RBB 700

Wanneer zijn de clinics snelvaren en trimmen

Op alle vijf de dagen van de Hiswa te water 2019 vaart Geert-Jan drie maal. Daarbij staat vanzelfsprekend de veiligheid voorop. Zijn de vaarcondities onverhoopt niet geschikt, dan kan het zijn dat een clinic wordt afgeblazen.

Het vaarschema

  • Woensdag 4 september: 12.00 – 14.00 – 16.00 uur
  • Donderdag 5 september: 12.00 – 14.00 – 16.00 uur
  • Vrijdag 6 september: 12.00 – 14.00 – 16.00 uur
  • Zaterdag 7 september: 12.00 – 14.00 – 16.00 uur
  • Zondag 8 september: 12.00 – 14.00 – 16.00 uur

Hoe geef ik me op

Inschrijven voor de clinic kan tijdens de Hiswa te water op de stand van Motorboot, maar wie verzekerd wil zijn van een plaats aan boord adviseren we vooraf te reserveren. Reserveren kan voor maximaal twee personen. Geef daarbij de dag en het tijdstip aan waar de voorkeur naar uit gaat. Is een tocht al volgeboekt, dan laat Motorboot dat zo snel als mogelijk weten en kan desgewenst een alternatief tijdstip worden doorgegeven.

Dag en tijdstip bepaald? Stuur dan voor dinsdag 3 september een e-mail naar events@motorboot.com onder vermelding van ‘Deelname clinic manoeuvreren’.

Mogelijk interessante artikelen: