Belgian Boat Show Float in Nieuwpoort

Geplaatst door Redactie Motorboot

Belgian Boat Show Float in Nieuwpoort staat voor de deur met een rijk gevuld programma. Voor elke watersporter is weer weer iets van zijn interesse te vinden. Dit alles op een nieuwe locatie. Was de eerste Belgian Boat Show Float in Breskens, nu vindt het evenement plaats tegen de achtergrond van de West-Vlaamse havenstad Nieuwpoort op 19 en 20 oktober. Op deze nieuwe plek is ook Motorboot aanwezig.

Belgian Boat Show Float is van Breskens naar Nieuwpoort verhuist. In Nieuwpoort is een van de grootste jachthavens van Europa gevestigd. “Het is een belangrijk centrum voor de watersport en de pleziervaart in de Lage Landen. Het biedt ongeëvenaarde troeven voor zowel geïnteresseerde instappers als ervaren jachtlui”, aldus de organisatie.

“We hanteren weer de beproefde formule van vele kajuitjachten en RIB’s aan de steigers in het water en een uitgebreid gamma aan professionals op het vlak van accessoires, kleding, binnen- en buitenboordmotoren, doe het zelf- en onderhoudsmateriaal.” Zij staan in twee grote tenten op het schiereiland tussen de twee jachthavens en de vaargeul naar zee. Daarnaast zijn vaar- en zeilscholen aanwezig die hun opleidingsprogramma’s presenteren. “Deze opleidingsprogramma’s sluiten aan bij de nieuwe Belgische pleziervaartreglementering. Ook vaarreisoperatoren ontbreken niet.”

Motorboot staat dit weekeinde ook op de beurs. Uitgever Ton Roskam en Hélène Roskam – Van Koppen zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over het magazine, het platform en de events. Motorboot Magazine staat op stand 214 vlak naast de boekenstand van Observator Watersport.

Een kleine greep uit de jachten die aan de steigers van de jachthaven liggen: Fairline motorjachten met de F48 en de F33, Linssen Yachts,  Sea Ray en Cobalt Boats, Regal Sportboats en cruisers, Quicksilver Boats, Mastercraft ski- en wakeboard boten, talloze RIB’s waaronder Brig, Zodiac. Verder de Victoria sloepen, Bénéteau en Jeanneau met motor- en zeiljachten en et cetera.

Beleving

  • Op Belgian Boat Show Float kan en op alle afgemeerde jachten opstappen en rondkijken.
  • Geniet van spektakel in de demozone van het freestyle jetskiën met wereldkampioen Niels Willems en Fly Boarding van Flyboard Vlaanderen of Jet Pack capriolen van Knokke Boat.
  • Scheep in voor de vaarclinics met motorboten en zeiljachten. Er zijn ook rondvaarten met RIB’s.
  • Stap eens aan boord van een pur sang wedstrijdjacht.
  • Presentatieplein: een zone voor informatieve lezingen ondermeer over hoe je een boot koopt en wat er bij komt kijken en natuurlijk de ‘ins en outs’ van de nieuwe Belgische pleziervaartreglementering.

Ook bestaat er het Belgian Boat Show Float weekend arrangement Nieuwpoort. Kijk daarvoor op de website van de bootshow of klik hier.

Belgian Boat Show Float in Nieuwpoort

Mogelijk interessante artikelen: