Kuster Yachts vernieuwt modellenlijn

Geplaatst door Redactie Motorboot

Kuster Yachts vernieuwt haar modellenlijn. Als eerste is de Kuster 38 onder handen genomen. Tekeningen van het schip, dat komende zomer in de vaart wordt genomen, zijn van 10 tot en met 15 februari te zien op de Boot Holland in Leeuwarden. 

Kuster Yachts MotorbootKuster Yachts pakt groot uit tijdens Boot Holland, met een presentatie van nagenoeg de complete Kuster range . De werf toont in Leeuwarden een Kuster 31, Kuster 38, Kuster 42 en Kuster 45. Deze Kusters zijn zeer divers ingericht en uitgevoerd, zodat bezoekers van de beurs volgens de werf een compleet beeld kunnen krijgen van de serie.

Nieuwe Kuster 38

De aanstaande vernieuwing van de modellenlijn volgt volgens Kuster Yachts op een periode van intensieve samenwerking met huisontwerper Arthur Mursell. “We slaan hiermee een nieuwe weg in”,  zegt Sipko van Sluis, directeur Kuster Yachts. “De Kuster is  meer dan 15 jaar oud en was nodig toe aan een modernisering. We zijn daarbij gestart met het meest populaire model, de Kuster 38. De grootste aanpassingen zijn gedaan in de rompvorm om het schip nog zeewaardiger te maken. Zo zit er minder zeeg in de romp en is het eerste model uitgevoerd met een rubber fendering om het schip een strakkere en modernere uitstraling te geven. Het stuurhuis heeft drie frontramen gekregen voor een beter zicht naar buiten. Ook qua interieur zijn er diverse modificaties doorgevoerd door het gebruik van eigentijdse materialen en een nieuwe stijl betimmering”.
Kuster Yachts werd in 1995 opgericht en bouwde sindsdien meer dan zeventig motorjachten in lengtes van 31 tot en met 47 voet. Begin 2015 werd de werf overgenomen door North-Line Yachts en is sindsdien is de werf gevestigd in Harlingen. Kuster Yachts is op Boot Holland te vinden in de Keltenhal, op standnummer 2031 (aan de steiger).

 

Mogelijk interessante artikelen: