Onderwaterschip reinigen met Keelcrab

Geplaatst door Redactie Motorboot

bijlage2Keelcrab is een robot die het onderwaterschip schoon kan maken terwijl de boot in het water ligt. Zo kan de aangroei worden verwijderd zo vaak als u maar wilt, zonder de boot daarvoor uit het water te moeten halen.

Een centrale rotor, aangedreven door een elektromotor, wekt vacuüm zuigkracht op waardoor de robot tegen de romp gedrukt wordt. Het voortbewegen van de robot gaat via de borstels, die eveneens door de elektromotor worden aangedreven. Er zijn verschillende borstels voor verschillende reinigingstoepassingen, waardoor de Keelcrab geschikt is voor zowel harde als zelfslijpende antifouling. Door een uitgekiend exoskelet in kunststof met neutraal hydrostatisch evenwicht beweegt de robot volgens importeur ESS Trading ‘zeer natuurlijk’ naar en onder het schip.

De robot is leverbaar met en zonder afstandbediening. De Keelcrab Pro is zonder afstandbediening en wordt door een duiker bestuurd. “Dit maakt de Keelcrab Pro zeer geschikt voor beroepsmatig gebruik, waarmee in korte tijd grote oppervlakten ontdoen van aangroei”, aldus ESS Trading. Met de Keelcrab Sail-One reinigt u met behulp van een afstandbediening het onderwaterschip. Volg de vorderingen op het heldere display en zie hoe de aangroei wordt verwijderd. De boot hoeft het water niet uit en u hoeft er niet in. De Keelcrab Sail-One is uitgerust met een IP68 hoge resolutie onderwatercamera waarmee alle manoeuvres via een video streaming op een 7 inch hoge resolutie scherm op de afstandsbediening te volgen zijn. “Door uw onderwaterschip regelmatig te reinigen verlengt u de beschermende conditie van uw onderwaterschip, het gaat hierbij vooral om constante verwijdering van de eerste aangroeilaag.”, meent ESS Trading. “Bovendien verbetert een schoon onderwaterschip de (sportieve) prestaties van uw schip.”

Een 45 voet (zeil) boot is volgens de importeur binnen een uur schoon met de Sail-One met afstandbediening. “De charteraar, de haven of het schoonmaak bedrijf dat meerdere boten tegelijk wil reinigen kan kiezen voor de Pro, deze kan met behulp van een duiker zelfs tot 100 m2 per uur reinigen.”

Klik hier voor meer informatie.

Keelkrab

Mogelijk interessante artikelen: