Jetten 45 AC: meer ruimte, meer licht en breder zicht

Geplaatst door Redactie Motorboot

Met de Jetten 45 AC introduceert Jetten Shipyard uit Sneek een nieuwe generatie in een succesvolle serie motorjachten. De boot biedt volgens de werf dankzij een aantal belangrijke innovaties meer ruimte, een breder uitzicht en meer lichtinval.

Jetten 45 ACDe Jetten 45 AC werd op basis van een wensenlijstje van Jetten Shipyard ontworpen door het eveneens in Sneek gevestigde architectenbureau Vripack. “De ontwerpers bij Vripack weten dat onze vakmensen kunnen toveren met staal en pasten daarom prachtige gebogen lijnen en rondingen toe”, aldus de werf. De dubbel geïsoleerde panoramaramen in de romp zijn geïntegreerd in de moderne belijning van het schip. Ze bieden riant uitzicht in zowel de hutten voor- als achterin. De voorruiten zijn gebogen en geven het schip extra allure evenals de roestvrijstalen zeereling die meeloopt in de lijn van het schip.

Jetten 45 ACWeersomstandigheden

De kap van het stuurhuis en de lounge van de  45 AC kunnen volledig worden afgesloten zodat het bij alle weersomstandigheden goed vertoeven is voor de schipper, partner en hun gasten. De lounge op het achterdek biedt uitstekend comfort,  door de ruime zit en hoge rugleuning. Tegelijkertijd is hij praktisch, omdat er een flinke bergruimte onder schuil gaat met onder meer een koellade.  Op het voordek van de boot is een plek voor zonaanbidders gereserveerd. “Wij vinden dat een schip tot in het kleinste detail moet kloppen”, zegt marketingmanager Petra Jetten. “Bekerhouders naast het zonnedek op het voorschip zijn zo’n voorbeeld, of de buitenkeuken op het bovendek. Alles bij elkaar maakt dat de 45 AC tot een jacht dat zich in alle opzichten onderscheidt.”

Jetten 45 ACSlaapplaatsen

Afgestemd op het gebruik kan de 45 AC van vier, zes of zelfs acht vaste slaapplaatsen worden voorzien. De twee natte cellen met douche en toilet zijn standaard. Het zeegaande jacht valt onder CE-categorie B. Naast twee waterdichte schotten is er een uitgebreide veiligheidsuitrusting aan boord, waaronder een automatische brandblusinstallatie in de machinekamer en diverse lenspompen.
De Jetten 45 AC wordt standaard aangedreven door een Volvo D4 van 180 pk. Optioneel is het jacht leverbaar met 225 pk vermogen uit één of twee motoren. Alle verlichting aan boord – inclusief de navigatieverlichting – is led.
Voor de opbouw en romp zijn zeven kleurcombinaties ontwikkeld.

De vanafprijs voor de Jetten 45 AC bedraagt € 436.339,-  incl. 21 procent btw.

Specificaties Jetten 45 AC: 13,85 x 4,50 x 1,10 m / kruiphoogte: 4,70 / 3,20 m / waterverplaatsing: 19.600 kg.

 

Mogelijk interessante artikelen: