Van den Hoven introduceert Executive 1850

Geplaatst door Redactie Motorboot

Van den Hoven Jachtbouw in Waspik heeft haar vloot uitgebreid met de Executive 1850. Het stalen motorjacht, waarin de lijnen van de succesvolle 1700-serie zijn geïntegreerd, is ontworpen door John van Leeuwen in samenwerking met yacht designer Arnold de Ruyter. De werf bouwde in 20 jaar 45 motorjachten en zegt in de ontwerpfase van de 1850 al haar ervaring ingezet om een goede balans te vinden tussen optimaal ruimteaanbod en elegant design. De degelijk gebouwde Executive 1850 is volgens Van den Hoven uitermate geschikt voor uitgebreide trips dwars door Europa. “Maar ook de Britse eilanden vormen geen obstakel.”

“Ervaren booteigenaren stellen steeds specifiekere eisen aan hun vaarcomfort, vooral als ze langere tijd op hun jacht willen verblijven”, aldus Van den Hoven Jachtbouw. “Onze werf is volledig ingericht om zo flexibel en wendbaar mogelijk te kunnen bouwen en de klant zoveel mogelijk tegemoet te komen. Alle 1850’s die op de markt komen zullen daarom onderling aanzienlijk verschillen.  Zo is de 1850 ook met een flybridge leverbaar. Met een kleine buitenkeuken, koelkast, comfortabele banken en een extra stuurstand wordt een ‘dakterras’ gecreëerd voor ‘al fresco’ dining. Om wat bescherming tegen de zon te bieden, is een stijlvolle bimini mogelijk. Ook het interieur kan helemaal naar de wensen van de eigenaar worden ingedeeld; alle houtsoorten, kleuren, materialen en soorten stoffering zijn mogelijk. Ook kan de koper voor meer badkamers of minder slaapvertrekken kiezen.”

Bewegingsruimte
De bewegingsruimte in de Executive 1850 is volgens de bouwer ‘overweldigend’, met drie slaapvertrekken, twee ruime badkamers met toilet en één apart dagtoilet, een ruime living en een moderne keuken. “De motorruimte bevindt zich geheel achterin, zodat er geen ruimte verloren gaat.” Het CE-A gecertificeerde jacht wordt standaard geleverd met twee Volvo Penta D6 300 dieselmotoren van 300 pk.

De bouwer besteedde veel aandacht aan het reduceren van trillingen en geluid en bouwt standaard stabilisatoren in voor een zo comfortabel mogelijke vaart. Het onderwaterschip van het jacht is ontworpen voor een hoge aanvangsstabiliteit. Mede door de aanwezigheid van een boegschroef is het wendbare jacht gemakkelijk te manoeuvreren. Bij de lay-out aan dek is vooral gelet op bewegings- en loopvrijheid; ook dat draagt bij aan het gemakkelijk en comfortabel varen.

www.bvandenhovenjachtbouw.nl

Technische gegevens
Lengte over alles:18,70 m / breedte: 5,35 m / diepgang:1,40 m / kruiphoogte:4,30 m / waterverplaatsing: 46 ton / motoren: 2 x 300 pk Volvo Penta (andere motoriseringen mogelijk) / boeg-/hekschroef: SEP/285/300 TC 48V met proportionele bediening / snelheid: 11 knopen / brandstof: 2200 liter / drinkwater: 1500 liter / zwartwater: 500 liter / vanafprijs: € 1.252.000,- excl. btw.

Mogelijk interessante artikelen: