Innovaties gespot op METS Trade 2016

Geplaatst door Redactie Motorboot

METS Trade (Maritime Equipment Trade Show) is een beurs voor toeleveranciers in de watersport, die jaarlijks in de maand november in de RAI wordt gehouden. Op deze show zijn vele noviteiten en innovaties op nautisch gebied te bewonderen. Motorboot zet de meest opvallende, leuke en interessante nieuwe producten voor je op een rij.

Elektrisch varenYamaha elektrische aandrijving

Yamaha verrast ons op de beurs met een nieuw concept elektrische voortstuwing. Het systeem is momenteel in ontwikkeling, wanneer het op de markt komt is nog onbekend. De aandrijving van het systeem wordt als een soort POD aan de spiegel of tegen het vlak van de boot gemonteerd. Het systeem is zowel enkelvoudig als dubbel uit te voeren. Kies je voor dubbele aandrijving, dan kan dit worden gecombineerd met de Helm Master besturing van Yamaha voor eenvoudig manoeuvreren.  Het elektrische voortstuwingsconcept van Yamaha is bedoeld voor kleinere waterverplaatsende boten, zoals sloepen en weekenders.

 

Jolly Roger METSWel aanraken

Jolly Roger is een fraai ontworpen leeslampje van Italiaans design. Op de eerste dag van de METS won het product een DAME Design Award. De DAME-Jury prijst het product van B.C.M. Illuminazione door zijn functionele ontwerp. Geen getast in het duister naar het lichtknopje, maar simpelweg het lampje aanraken is voldoende om hem aan of uit te schakelen. Ook erg handig is volgens de jury de manier waarop het lampje op zijn sokkel kan worden gedraaid door middel van de magnetische lichtkap.

‘Mover’ voor boottrailerbalex-automatic-boat-loader

De Balex Automatic Boat Loader is een hydraulisch aangedreven systeem waarmee je de boot in het water kunt laten en
op de boottrailer kunt zetten met een afstandsbediening. Deze ‘mover’ voor boottrailers is geschikt voor boten van 5-9 meter met een gewicht tot 2500 kg. De Automatic Boat Loader maakt de lier overbodig, want de boot wordt over een soort kleine loopband op de trailer getrokken. Geen natte voeten meer dus, bij het bevestigen en losmaken van de lierhaak.

glowwormyGloeitouw

Fender-design introduceert GlowWormy: een lichtgevende landvast. De lichtgevende kern in het touw wordt van stroom voorzien door middel van de bijgeleverde powerbank, die wordt geladen via zonnecellen. Zo is de GlowWormy minstens 40 uur goed zichtbaar in het donker, wat struikelpartijen of andere onveilige situaties bij een slechtverlichte aanlegplaats kan voorkomen.

Licht in de kapled-light

Een andere mooie noviteit die we op de METS ontdekten, is een LED lamp met magnetisch armatuur. De lamp is ideaal voor gebruik in bootkappen, bimini’s en andersoortige tenten. Houd de lamp aan de binnenkant van het tentdoek en de bijbehorende magneet aan de buitenkant en de lamp hangt! De lamp kan ook gemakkelijk worden verplaatst, door hem simpelweg vast te pakken en te verschuiven. Via de meegeleverde afstandbediening kan de op batterijen werkende lamp aan of uit worden geschakeld en de lichtsterkte in twee standen worden bepaald.

Mobiel weerstationskywatch

Skywatch BL500 van het Zwitserse JDC Electronic is een weerstation voor de smartphone, dat verbinding maakt via Bluetooth. Windsnelheid, temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en UV straling kunnen zo via je mobieltje worden afgelezen. Bovendien kunnen de weerdata en je ervaringen worden gedeeld met vrienden via de belangrijkste sociale netwerken, zoals Facebook, Twitter en Instagram. Door gebruik te maken van de ‘tracking mode’ worden automatisch de weergegevens en GPS positie opgeslagen.

 

Drijvende stereo

stereo-activeFusion Entertainment presenteert StereoActive: een draagbare, waterproof stereo. Het apparaat, dat zelfs blijft drijven, is ontworpen voor gebruik op SUP-boards, in kajaks en open boten. Naast een aantrekkelijk design beschikt de StereoActive volgens Fusion over een hoogwaardige geluidskwaliteit en uitgekiende functionaliteit. De
stereo is onder meer voorzien van Bluetooth Audio Streaming, een radio tuner, USB/iPhone/Android Audio Playback en een oplader. Met behulp van het Fusion Puck bevestigingssysteem monteer je de watersport speaker veilig op boot of surfplank.

 

Mogelijk interessante artikelen: