Dockmate voor jachten met IPS

Geplaatst door Redactie Motorboot

Vertrekken en aanmeren of manoeuvreren voor of in de sluis wordt met de nieuwe Dockmate Twist IPS letterlijk fingerspitzengefühl. Met deze afstandsbediening kan een schipper voortaan op iedere willekeurige plaats aan boord zijn schip met IPS-aandrijving besturen.

DockmateHet Dockmatesysteem combineert een joystickbesturing met functiekeuzeknoppen die alle aandrijfsystemen aan boord via de canbus of rechtstreeks digitaal aansturen, dus niet alleen de motoren maar ook de boegschroef, hekschroef, ankerlier en scheepshoorn. De controller werkt magnetisch en is daardoor traploos instelbaar voor een 360° besturing.

Het systeem werd ontwikkeld door PPA electronics. De technici van dit bedrijf implementeren het systeem aan boord naar de behoeften en vaarstijl van de schipper. Het systeem gebruikt twintig kanalen in de 868 Mhz band die voortdurend wisselen zodat storing vermeden wordt. De waterdichte Dockmate is zo groot als een smartphone en wordt -optioneel- draadloos opgeladen.

De Dockmate was al langer verkrijgbaar in varianten voor jachten met één (Single) en met twee motoren (Twin) en met joystick-bediening jachten met twee motoren (Twist).

Mogelijk interessante artikelen: