Werken met digitale zee- en vaarkaarten

Geplaatst door Redactie Motorboot

Het handzame boek ‘Werken met digitale zee- en vaarkaarten’ belicht alle aspecten rond elektronische zee- en vaarkaarten. Motorboot-uitgeverij Roskam Media presenteert dit eerste boek uit een nieuwe reeks op de openingsdag van de Hiswa te water 2019.

Auteur René Westerhuis biedt schippers die elektronische zee- en vaarkaarten willen aanschaffen met ‘Werken met digitale zee- en vaarkaarten op plotter, laptop, tablet en smartphone’ een handvat om tot een weloverwogen keuze te komen. De nadruk ligt in dit naslagwerk op de oriëntatiefase: de voor- en nadelen van de verschillende platformen en de kenmerken plus gebruiksmogelijkheden van het kaartmateriaal op een rij. Maar bovenal beoogt het een handige leidraad te zijn, vol praktische aanwijzingen, heldere uitleg van speciale functies en met technische tips.

Auteur René Westerhuis

Als René zijn boek typeert, dan zegt hij: ‘Het is dé vraagbaak bij aanschaf, reisvoorbereiding en navigeren aan boord.” Puntsgewijs samengevat bevat het boek informatie over:

  • Voor- en nadelen apparatuur;
  • Keuze kaartmateriaal;
  • Uitleg ECDIS;
  • Alles over waypoints en routes;
  • Oriëntatie en koersen;
  • Speciale functies;
  • Varen in de cloud.

digitale zee- en vaarkaarten

Op de openingsdag van de Hiswa te water 2019 in Lelystad is auteur René Westerhuis aanwezig op de stand (KO79) van Motorboot. Hij zal daar tekst en uitleg geven aan wie meer wil weten over het boek. Vanzelfsprekend valt hier hier een exemplaar aan te schaffen.

Watersport Praktijkreeks

Werken met digitale zee- en vaarkaarten is het eerste boek uit de  ‘Watersport praktijkreeks’ dat mediabedrijf Roskam Media uitbrengt. In de komende tijd zullen meer watersport gerelateerde boeken uit deze reeks op de markt komen. Dit volgens een herkenbaar concept en in een handzaam formaat.

Meer informatie over het boek (ISBN), de auteur en hoe het boek is te verkrijgen: klik hier.

digitale zee- en vaarkaarten