Derde generatie Aquanaut Drifter

Geplaatst door Redactie Motorboot

Aquanaut breidt de Drifter-familie uit met een derde generatie Aquanaut Drifter. De Drifter 1100 OC 3.0 beschikt over alle kenmerken van zijn voorgangers, de Drifter CS en de Privilege. Toch is er volgens de Friese werf een groot verschil: de prijsklasse. Zo zorgt Aquanaut er met een gloednieuwe Drifter-generatie voor dat de ultieme watersportdroom binnen het bereik van een breder publiek komt.

Nog voor de zomer van 2019 zal de Sneeker jachtwerf de eerste Drifter 3.0 te water laten. Het model van 3,5 meter breed en met een diepgang van 1 meter heeft een open kuip én al het goede van de vorige Drifter-generaties behouden: de stille motor, het ruime en lichte interieur en de stoere belijning. Het is er nog allemaal. Net als het grote voordeel dat kuip, salon en keuken zich op één niveau bevinden. 

Drifter 1100 OC 3.0

Slimme keuzes

Ook aan de verlaagde kruiphoogte (onder de 2,5 meter) is niet getornd en gaat bovendien niet ten koste van de stahoogte. “Sterker nog: ten opzichte van de Drifter CS en Privilege staat bij de Drifter 3.0 de vorm nóg meer in het teken van de functie”, aldus de werf. “Met de rechte boeg als lichtend voorbeeld. Van eigenaarshut tot badkamer en van gastenverblijf tot dinette, overal is de ruimte voelbaar. En dat op slechts 11,15 meter lengte.” Voor een gunstige prijs/kwaliteitverhouding zijn er volgens de jachtbouwer slimme keuzes gemaakt. Denk daarbij aan de aandrijving, apparatuur en betimmering.  Daarbij is niet ingeboet op comfort en uitstraling.

Technische gegevens Aquanaut Drifter 1100 OC 3.0:

Afmetingen: (lxbxd)11,15 x 3,50 x 1,00 meter, kruiphoogte 2,45 meter; motorisering: Yanmar 80 pk; brandstoftank: 500 l; watertank: 500 l.

Mogelijk interessante artikelen: