Damarin 732 nu ook met kajuit

Geplaatst door Redactie Motorboot

De Damarin 732 is er nu ook met kajuit. Bouwnummer 1 wordt geïntroduceerd tijdens de Hiswa te water in september.

Damarin Jachtbouw bouwt sinds de oprichting bijna 25 jaar geleden op ambachtelijke wijze klassiek gelijnde sloepen. In 2013 introduceerde de Goudse werf de Damarin 732. Een moderne tender, ontwikkeld samen met Studio Delta. Dit bleek volgens de werf een gouden greep. Zes jaar later heeft Damarin een Cabin versie ontwikkeld van de Damarin 732. “In deze lengtemaat zijn er nauwelijks kajuitboten op de markt”, aldus Damarin. “En zeker niet als tender.”

Damarin 732 nu ook met kajuit

Kajuit

De Damarin 732 met kajuit heeft een fraaie belijning en is mooi laag zodat er vanachter de stuurstand goed overheen gekeken kan worden. De flush verlijmde ruiten passen helemaal in deze tijd. De kajuitingang is maar liefst 1,50 meter breed, waardoor de kuip en kajuit een geheel vormen. Toch is de kajuit afsluitbaar en is de toegangsdeur volledig vervaardigd van acrylaat. Dit resulteert volgens de werf in een goed zicht naar buiten, maar ook in een prettig lichte ruimte. Het ruime afsluitbare toilet is slim ingebouwd voorin in de punt. Dankzij de schuifdeuren kan je altijd gemakkelijk naar het toilet, ook als de slaapplaats met vulstukken dicht ligt.

Slimme oplossingen

Standaard staat de stuurstand achterin de open kuip, maar op dit eerste model is op wens van de klant de stuurpositie bovenop de motorkist geplaatst. Het beursmodel is voorzien van een 80 pk Yanmar CR dieselmotor en haalt hiermee ruim 30 km/uur. Damarin heeft een aantal slimme oplossingen in de boot toegepast, waaronder voor de bereikbaarheid van de motor. Een gedeelte van de vloer scharniert namelijk mee met de motorkist. Verder zijn de wasbak, koelkast en het kooktoestel onzichtbaar weggewerkt en zijn er tal van handige opbergruimtes. “Het is zelfs mogelijk om onder de kuipbanken twee slaapplaatsen te maken”, aldus Damarin. “In feite heb je dus een achterkajuit zonder dat je dit van buiten ziet.” Dankzij de compacte afmetingen is de 732 Cabin ook nog goed trailerbaar.

Technische gegevens Damarin 732 Cabin:

Afmetingen: (lxbxd) 7,32 x 2,55 x 0,60 meter;
materiaal: polyester;
gewicht: 1.600 kg;
standaard motor: Vetus 27 pk diesel;
prijs: 
€ 65.500,-.

Kijk voor meer informatie op de site van Damarin Jachtbouw.