Boot Düsseldorf 2022 geannuleerd

Geplaatst door Redactie Motorboot

Boot Düsseldorf 2022 is geannuleerd. Dat maakten de organisatoren van de grootste Europese indoor bootshow bekend. De reden is dat de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen grote evenementen in januari verbiedt. 

Vanwege de verspreiding van de omikron-variant van het coronavirus voerde Duitsland op 28 december strengere regels in. Deze regels hebben onder meer consequenties voor evenementen. Hoewel Boot een flink pakket aan voorzorgsmaatregelen had klaarliggen om de beurs zo veilig mogelijk te kunnen houden, heeft de organisatie van de bootshow alle begrip voor het overheidsbesluit. “Deze pandemie moet zo snel mogelijk worden bestreden”, aldus Wolfram N. Diener, CEO van de Messe Düsseldorf. “Alleen op die manier kunnen wij weer op een veilige manier onze beurzen plannen. Met pijn in het hart blazen we boot 2022 af. Echter, we weten ook dat deze beslissing in lijn ligt met veel standhouders die zich zorgen maakten over deelname tijdens de omikron-golf. Ik vraag dan ook iedereen die betrokken is bij dit evenement om hun begrip in deze situatie en hun steun. Zo kunnen we er samen weer de schouders onder zetten voor een succesvolle editie van Boot in 2023.” De volgende Boot Düsseldorf opent zijn deuren weer van 21 tot en met 29 januari 2023.

De annulering van Boot Düsseldorf heeft ook gevolgen voor de uitreiking van de European Powerboat of the Year Awards. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt op de avond van de openingsdag van de beurs. De prijsuitreiking vindt hierdoor  net als vorig jaar online plaatsvinden tijdens een live uitzending.

Weten welke primeurs en noviteiten de Nederlandse exposanten tijdens Boot zouden presenteren? Klik dan op de onderstaande tag ‘Boot Düsseldorf 2022’.

Mogelijk interessante artikelen: