Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot

Boordboek sloepen

Welkom bij motorboot.com. Als bezoeker van trailerhelling.com bieden we jou exclusief toegang tot enkele van onze artikelen. Klik op de link of de afbeelding voor het hele artikel en bekijk onze site met reviews over ondermeer sportboten, sloepen, leuke dagtochten en tips over varen en techniek en leuke accessoires.

Boordboek SloepenHet kon niet uitblijven, de quick reference guide Boordboek sloepen voor eigenaren van open boten. Weer een nieuwe loot aan de stam van boordboeken waarvan een grote serie het licht heeft gezien. Wie met een open boot vaart en daardoor vooral dagtochten vaart heeft een eigen benadering tot de materie in vergelijking met kajuitschippers. Dan hebben zaken zoals de papierwinkel, het vaarbewijs, AIS, verzekering en de vispas, evenals traileren en slipways een iets ander belang. In deze uitgave daarom alle onderwerpen nog eens duidelijk op een rijtje en ook aan veilig varen, betonningen, vlagvoering, dag- en nachtvaart, manoeuvres en ankeren wordt aandacht besteed. En natuurlijk ontbreken ook veiligheid aan boord en eenvoudig motorenonderhoud niet in dit naslagwerk. Weer zo’n handige en praktische leidraad voor schipper, huurder en opstapper in een handzaam formaat en een gemakkelijk openvallend ringbandje.

Boordboek sloepen, De Alk & Heijnen, ringbandje, 36 pagina’s, rijk geïllustreerd, € 16,90, ISBN 978905961132

Speciaal voor Motorboot bespreekt Jan Maat van nautische boekhandel L.J. Harri in Amsterdam boeken en vaarkaarten, die voor motorbootvaarders de moeite waard zijn.


Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar