BEGE in zee met Willem Nieland

Geplaatst door Brigitte De Veld

IMG_1478a

Bootcentrum Geertsma, al jaren bekend van haar traditioneel vormgegeven en oerdegelijke motorjachten, introduceert de Allrounder 42. Een exentriek schip, ontworpen door Willem Nieland.

“De uitstraling van het schip is modern, maar niet te hip. Vernieuwend, maar met behoud van het goede”, aldus de Friese werf. “Het schip is robuust gebouwd, maar niet zwaarder dan noodzakelijk. De uitgekiende romp heeft een messcherpe boeg, lange waterlijn, laag zwaartepunt en een flink lift genererend achterschip. Dat samen zorgt voor zuinig varen en stabiliteit. De boot is niet te hoog of al te breed, maar heeft een interieur waar iedere centimeter benut is. Standaard heeft het schip twee hutten en een natte cel met separate douche. Voor het dekhuis zijn diverse opties. Het schip is volgens de bouwer van alle markten thuis: laag genoeg voor de laagste brug en slank genoeg om makkelijk in een box van het kleinste haventje te manoeuvreren, gecombineerd met de vaareigenschappen, robuustheid en actieradius van een categorie B zeeschip.
www.bootcentrum-geertsma.nl

Specificaties: 12,60 x 4,00 m ∕ kruiphoogte: 2,45 m ∕ materiaal: staal ∕ rompvorm: multiknik overnaads ∕ motor: Yanmar 6 cil. common rail, 160 pk

Mogelijk interessante artikelen: