Bavaria breidt SR-lijn uit

Geplaatst door Redactie Motorboot

Na de introductie van de SR41 twee jaar geleden, breidt Bavaria Yachts nu de SR-lijn uit met de SR36. Deze 10,87 meter lange polyester familiecruiser is weliswaar compacter dan de SR41, maar minstens zo veelzijdig.

Belangrijk kenmerk van de SR36 is onder meer de grote raampartijen in de opbouw. Daarnaast biedt het nieuwe model veel leefruimte op de boeg en op het achterdek. Daarbij voorzag de Italiaanse ontwerper Marco Casali  het motorjacht van een sportief en elegant lijnenspel.

Slimme oplossingen
“Het succes van de Bavaria SR41 bevestigde ons dat we de wensen van onze klanten begrijpen. Het bewijst dat we in staat zijn die wensen succesvol te implementeren. Met onze nieuwe concepten bieden we klanten een nieuwe benadering van het leven aan boord. Daarnaast bieden we de voordelen die onze klanten altijd van een Bavaria hebben mogen verwachten. Met de Bavaria SR36 maken we een volgende stap in de ontwikkeling van de SR-Lijn. Klanten zullen onder de indruk zijn van de slimme oplossingen”, aldus Marc Diening, CEO Bavaria Yachts.

Bovendeks
Bij het ontwerp van de Bavaria SR36 is het buitenleven als uitgangspunt genomen. Het leven aan boord speelt zich immers overdag vooral bovendeks af. Daarom biedt Bavaria Yachts met dit model meerdere opties voor wat betreft de opbouw boven de cockpit. Zo is er een hardtop versie leverbaar die optioneel is te verkrijgen met een deur.  De hardtop is ook ter vervangen door een Bimini met zonnedak – een Open Top zoals Bavaria het noemt. “De nieuwe Open Top versie combineert het comfort van een hard top met het sportieve karakter van een open jacht”, legt Marco Casali uit.

Voorzieningen
Uiteraard is de Bavaria SR36 compacter dan de SR41. Toch biedt de sportcruiser grotendeels dezelfde indeling en voorzieningen als zijn grotere broer. Zo heeft ook de SR6 een groot zonnebed achterop dat is om te bouwen tot zithoek die via het zwemplateau is te betreden. Klap je de rugleuning van de bank om, dan betrek je de bank bij de open kuip. Hier staat ook een grote buitenkeuken die van allerlei apparatuur is te voorzien. Het interieur is uitgevoerd met twee hutten, een comfortabele lounge en badkamer met toilet, wastafel en douche.

Technische gegevens Bavaria SR36

Afmetingen (lxbxd): 12,28 x 3,85 x 0,97 m
Kruiphoogte: 3,21 m
Materiaal: polyester
CE-markering: B (8 personen) / C (10 personen)

Meer informatie: Jansma Jacht

Mogelijk interessante artikelen: