Apreamare Gozzo

Geplaatst door Redactie Motorboot

De Apreamare Gozzo, het nieuwe jacht ontwikkeld door Cataldo Aprea, is het resultaat van een al ruim tien jaar durende samenwerking tussen Apreamare met ontwerper Brunello Acampora van Victory Design.

Met zijn romp, aandrijving en technologische oplossingen is de Apreamare Gozzo een volledig nieuw jacht. De Apreamare Gozzo combineert een karakteristieke maritieme stijl met innovatieve technologische oplossingen.
Apreamare Gozzo
De romp staat centraal in het Gozzo ontwerp en straalt de elegantie uit van de ‘Gozzo Sorrentino’ in combinatie met met de zeewaardige eigenschappen, de diepe, slanke boeg en de kenmerkende vormen die verwerkt zijn in de belijning van het achterschip.

Vaarcomfort

Volgend de werf is het een schip waarmee comfortabel kan worden gevaren bij hoge snelheden. “Dit jacht staat garant voor optimaal vaarplezier bij alle snelheden, pre-planeren en planeren. Het vaart soepel en harmonieus, biedt veelzijdige gebruiksmogelijkheden en ongeëvenaard comfort aan boord, maar is tegelijkertijd bijzonder zuinig qua brandstofverbruik.”

Apreamare Gozzo

Aan dek

Verder besteedde de werf veel aandacht aan de stijl van het dek. Het dek is breed en voorzien van een laag, slank dekhuis van redelijk formaat, vanwaar het jacht van achterschip tot boeg te overzien is. Een windscherm verschijnt en verdwijnt als houvast voor de bimini, voor degenen die er de voorkeur aan geven om zonder de hardtop te varen. De Apreamare Gozzo is uigevoerd in een moderne mediterrane stijl, gericht op het verblijf op zee, met brede gangboorden, een ruime kabine en comfortabele modulaire zitbanken en stoelen.

Interieur

Verrassend aan deze Apreamare Gozzo is het interieur met een goed formaat badkamer en een aparte inloopdouche. “In de lichte, ruime kabine bevindt zich een kleine suite voor de eigenaar, waardoor de cruise – of dat nu een dagtripje is dan wel een langere tocht – een comfortabel en gerieflijk avontuur wordt. De kombuis, vlak naast de ingang, is inklapbaar, goed geoutilleerd en geventileerd. Door de aanwezigheid van een tweede kabine met tweepersoons bed, is de Apreamare Gozzo eveneens geschikt om familie en vrienden te accommoderen.”

Technische data Apreamare Gozzo:

Lxbxd: 11,00 x 3,36 x 0,85 meter
Gewicht (leeg): 6.000 kg
Max. aantal passagiers: 8 personen
CE categorie: B
Brandstoftank: 450 liter
Watertank: 170 liter
Motorisering: Volvo Penta D6-330 pk, 2x Volvo Penta D3-200 pk
Het schip maakt zijn primeur tijdens Boot Düsseldorf (hal 6, stand E78). Wie niet naar Düsseldorf gaat kan voor Apreamare terecht bij De Vaart Yachting.

Mogelijk interessante artikelen: