Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Zeelander 6 met tijdloos design

Gepubliceerd op 8 november 2022

Zeelander Yachts introduceert de Zeelander 6 met een tijdloos design. Met deze uitbreiding op het gamma voert de luxe motorjachtenbouwer in Groot-Ammers direct een meer hedendaagse styling van het exterieur en interieur door. Deze nieuwe styling is als eerste toegepast op de nieuwe Zeelander 6 en is nu de standaard voor alle modellen.

Volgens Sietse Koopmans van Zeelander Yachts is de nieuwe styling niet revolutionair, maar markeert het wel een mijlpaal in de evolutie van de Zeelander. Door kleine wijzigingen in de vormgeving zijn de luxe motorjachten niet langer retro-klassiek, maar meer hedendaags en tijdloos geworden. Toch zijn de kenmerkende volumineuze rondingen in het model nog duidelijk terug vinden. Maar dan wel met een iets scherpere focus. Nieuw is bijvoorbeeld het dubbel gekromde windscherm. Dat geeft vanaf de stuurstand een onbelemmerd 360 graden zicht rondom. In het interieur is een zichtbare upgrade doorgevoerd met de toepassing van echt leder in de afwerking van de meubels.

De Zeelander motorjachten stonden al bekend om hun lage geluidsniveau, met de nieuwe Zeelander 6 doet de jachtwerf er nog een schepje bovenop. Volgens Koopmans blijft het geluidsniveau vol gas varend bij 40 knopen onder de 70 dBA.

Zeelander heeft inmiddels alle modellen gerestyled en van een nieuwe naam voorzien. Het gamma bestaat nu uit de Zeelander 5, 6 en 7.

Zeelander 6 met tijdloos design
AfbeeldingDe Zeelander 6 heeft een topsnelheid van 40 knopen.

Technische gegevens Zeelander 6
Afmetingen: 16,95 x 4,95 x 1,00 m
Materiaal: polyester
Rompvorm: diep-V
CE: A
Motor: 2 x Volvo Penta IPS 950, 1.200 of 1.350

Meer informatie: www.zeelander.com

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar