Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Winnaars European Powerboat of the Year 2022

Winnaars European Powerboat of the Year 2022
Gepubliceerd op 21 januari 2022

EPY 2022De winnaars van de European Powerboat of the Year 2022 zijn bekend. Via een online prijsuitreiking op Youtube maakte de internationale jury de winnaars van de vijf categorieën bekend.

Tot 8 meter:

De winnaar in deze categorie is de Axopar 22 T-Top. Met het concept van deze compacte open dagboot richt Axopar zich op succesvolle wijze op jong publiek en watersporters die jong van geest zijn. Een modern, functioneel design is gecombineerd met goede vaareigenschappen en een redelijke prijs/kwaliteitverhouding.

Axopar 22 T-Top

Tot 10 meter:

De Galeon 325 GTO is het voorbeeld van hoe beproefde concepten die we kennen van grotere schepen toe zijn te passen op  kleinere modellen. Zo voorzag de Poolse werf deze slechts 10 meter lange boot van een uitklapbaar balkon waarmee de achterkuip is te vergroten. De indeling van de open boeg biedt een mate van comfort die we niet eerder zagen op een boot van dit formaat.

Galeon 325 GTO

Tot 14 meter:

Scandinavische jachtbouwkwaliteit heeft een naam: Marex. Dit onderstreept de werf op indrukwekkende wijze met het nieuwste model, de 330 Scandinavia. Zorgvuldig doordachte en perfect uitgewerkte oplossingen voor vele details en veilige vaareigenschappen stelden de overwinning in deze klasse veilig.

Winnaars European Powerboat of the Year 2022
Marex 330 Scandinavia

Tot 20 meter:

Met de 48 Coupe vertrouwt Absolute Yachts opnieuw op de combinatie van grensverleggend design en hoogwaardige jachtbouw. Het motorjacht biedt een ongekende hoeveelheid comfort, ruimte en licht voor zijn formaat. In combinatie met de zonnepanelen geïntegreerd in het stuurhuisdak ben je bijna zelfvoorzienend. Zelfs voor anker.

Absolute 48 Coupe

Waterverplaatsers / Long-range cruisers:

De Beneteau Grand Trawler 62 biedt ons een inkijkje in de toekomst als het gaat om vaarreizen maken per motorjacht. Met dit nieuwe model heeft Beneteau het concept ‘long range cruiser’ een nieuwe invulling gegeven. Vooral waar het gaat om zuinige vaareigenschappen op waterverplaatsende snelheid gooit het schip hoge ogen. Verrassend zijn ook het comfort en de ruimte aan boord.

Beneteau Grand Trawler 62

Speciale vermelding:

Een speciale vermelding is er dit jaar voor de X Shore Eelex 8000. Deze genomineerde boot in de categorie tot 8 meter verdient deze vermelding vanwege zijn technische oplossingen. De technologische ontwikkelingen die in deze boot zijn terug te zien zijn veelbelovend voor wat betreft snelvarende elektrisch aangedreven boten.

Winnaars European Powerboat of the Year 2022
Eelex 8000

Innovatie Award:

De prijs voor de meest indrukwekkende innovatie gaat dit jaar naar de Mercury V12, 600 pk buitenboordmotoren.

Vakjury

De European Powerboat of the Year Award werd in 2005 in het leven geroepen op initiatief van het Duitse watersportblad ‘Boote’. De Awards worden sindsdien jaarlijks toegekend. De vakjury bestaat tegenwoordig uit redacteuren van acht toonaangevende Europese watersportmagazines, waaronder Motorboot. De jury let bij de beoordeling van de boten onder meer op design, constructie, afwerking, vaareigenschappen en innovatie. Naast Boote en Motorboot zijn de volgende magazines in de jury vertegenwoordigd: Boatmag.it (Italië), Båtliv (Noorwegen), Marina.ch (Zwitserland), Náutica y Yates Magazine (Spanje), Nepute Yachting Moteur (Frankrijk) en Yachtrevue (Oostenrijk).

 

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar